Wat is Microsoft Azure en waarom heeft u het nodig?

De naam Microsoft komt u waarschijnlijk niet onbekend voor, de kans is groot dat u gebruik maakt van software zoals Microsoft Excel, Microsoft Word of Microsoft Outlook. De naam Azure komt u wellicht iets minder bekend voor. Dat is niet gek, omdat het niet zoveel gebruikt wordt als de eerder genoemde voorbeelden, toch kan Azure erg handig zijn voor uw bedrijf. Bent u benieuwd naar wat Azure precies is en waarom het handig is voor uw bedrijf? Lees dan snel verder!

Wat is Microsoft Azure?

Azure is software van Microsoft die cloudbased werkt, dit betekent dat alle gegevens automatisch opgeslagen worden in de cloud. Bij Microsoft is dit de Microsoft Cloud. Deze is goed beveiligd door zowel Microsoft zelf als de Europese Unie. Bij het gebruiken van uw gegevens moet Microsoft voldoen aan de Europese regels rondom AVG.

Azure biedt voor vele bedrijven hybride cloudoplossingen, waarbij gegevens zowel lokaal opgeslagen kunnen worden als in de cloud. Wanneer de gegevens ook lokaal opgeslagen worden, heeft u een fysieke opslagplaats nodig. Er wordt ook vaak gekozen om full-cloud te werken, dat betekent dat alle gegevens volledig in de cloud worden opgeslagen. Azure valt gemakkelijk te combineren met andere cloudbased software van Microsoft, zoals Office 365. Azure verzamelt ook belangrijke gegevens voor uw bedrijf, die kunnen bijdragen aan de efficiëntie van uw bedrijf.

Voordelen van Azure

Er zijn een aantal grote voordelen aan het kiezen voor Azure, zo hoeft u geen investering te doen in hardware aangezien de software full-cloud kan werken. Daarnaast betaald u ook alleen voor de modules die u gebruikt en niet zomaar alles. De software is ook enorm flexibel en schaalbaar, dit betekent dat het voor vrijwel elk bedrijf bruikbaar is, of u nou 5 medewerkers heeft of 500. Ook wanneer u groeit, groeit Azure met u mee. Daarnaast is Azure misschien wel de meest veilige optie op het gebied van full-cloud werken. U maakt in een handomdraai enorm veel processen veel sneller en gemakkelijker.

Microsoft Azure voor uw bedrijf

Wilt u Microsoft Azure gaan gebruiken voor uw bedrijf? Dat is en uitstekend idee! Het is wel belangrijk dat u zich goed laat informeren over de verschillende mogelijkheden. Bij DWE-ICT wordt u graag geholpen met het inrichten van een software pakket. Zo zorgen de experts van DWE-ICT ervoor dat u alle modules krijgt die u nodig heeft, en dat u de modules die u niet nodig heeft achterwege kan laten.