5x verschillende soorten paddenstoelen

Paddenstoelen, iedereen kent ze wel. In het ene verhaal is het een huis, in het andere verhaal is het giftig en in weer een ander verhaal kun je ze gerust eten. Paddenstoelen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Er zijn veel verschillen te vinden tussen alle paddenstoelen die er bestaan. Hieronder kun je lezen welke verschillen er allemaal zijn tussen de vele paddenstoelen. 

Champignon

De bekendste paddenstoel is toch echt de champignon. Een leuk feitje over de champignon is dat ze afstammen van het woord ‘paddenstoel’ in het Frans. De champignon wordt verbouwd in grote kassen die speciaal ontworpen zijn om champignons te verbouwen. Door middel van deze kassen heb je het hele jaar door overheerlijke champignons die verkocht kunnen worden in de supermarkt.

Verder kan je van champignons enorm veel gerechten maken, denk hierbij aan champignonsoep, je kunt het door de lasagne doen, door de pasta en je hebt nog veel meer verschillende mogelijkheden om een champignon op te eten en om er eentje te bereiden. Er zijn genoeg recepten te verzinnen en te maken om overheerlijke champignons te bereiden.

Oesterzwam

De oesterzwam is een paddenstoel die voorkomt in de Nederlandse bossen. Het is een schimmel die over het algemeen groeit aan dode bomen met dood boomschors. De paddenstoel is eetbaar en je kunt gemakkelijk heerlijke gerechten maken met deze oesterzwam. De oesterzwam heeft een pittige smaak die je eten een stuk meer smaak geeft en het gerecht net iets anders maakt. 

Verder kun je de oesterzwam het hele jaar door vinden in de bossen. Ook wordt de oesterzwam gekweekt in Nederland en worden ze onderhouden in een speciale kas die vooral is ontworpen voor oesterzwammen. 

Paddo’s

Paddo’s zijn bij de meeste mensen wel bekend, net als de gevolgen ervan. Een paddo is namelijk een paddenstoelsoort waarbij je hallucinaties kunt krijgen wanneer je het eet. Je kunt paddo’s heel gemakkelijk tegenkomen in de Nederlandse natuur, waar ze nog steeds groeien.

Ook kun je er zelf voor kiezen om zelf paddo’s te kweken. Je hebt verschillende sets waar je uit kunt kiezen. Zo heb je een gewone paddo kweekset waar je paddo’s zelf kunt kweken. Ook heb je een pakket genaamd Mckennaii: deze paddo’s groeien door middel van dit pakket een heel stuk sneller waardoor je kunt binnen no time genieten van een ‘magische’ avond samen met je vrienden. Lees wel altijd de productinformatie door voordat je paddo’s gaat nuttigen.

Vliegenzwam

De vliegenzwam is misschien wel een van de bekendste paddenstoelen ooit. Er zijn namelijk erg bekende kinderliedjes over geschreven. Ook als men praat over een paddenstoel heb je meestal een rode kasteel in je hoofd met witte stippen. Dat is dus een vliegenzwam.

De vliegenzwam kun je overal en nergens in Nederland vinden. Ze groeien over het algemeen in loofbossen vlakbij een den, een eik, een beuk en ook een spar. Wel belangrijk om te weten over een vliegenzwam is dat het een giftige paddenstoel is. Je kunt het absoluut niet eten aangezien de vruchtlichamen erg giftig zijn voor mensen.

De groene knolamaniet

De groene knolamaniet is een paddenstoel die je niet graag wil tegenkomen in het bos. De paddenstoel is namelijk één van de giftigste paddenstoelen die we kennen op de wereld. De paddenstoel komt het meest voor in loofbossen vlak bij de loofbomen. Dus ook in Nederland kan de groene knolamaniet gevonden worden.

Wanneer je toch een hapje hebt genomen van deze paddenstoel is het erg belangrijk om naar het ziekenhuis in de buurt te gaan. Ze kunnen je helpen om de maag leeg te pompen en ervoor zorgen dat je genoeg vocht binnen krijgt. Verder is het ook een aanrader om actieve kool te eten. Dit wil je natuurlijk allemaal niet, dus wees verstandig en pluk geen onbekende paddenstoelen uit het bos.