Vier typische hobby’s voor mannen

Er kunnen grote verschillen zitten tussen hobby’s van een man en een vrouw. Zo kan het zijn dat jij gek bent op voetbal kijken, maar je partner liever een middag gaat shoppen. Voetbal kijken wordt vaak gezien als een mannelijke hobby en shoppen daarentegen als een vrouwelijke hobby. Zo zijn er nog enkele typische mannenhobby’s. Benieuwd welke dit zijn? Lees ze hieronder. 

Klussen

Niet elke man is er fan van, maar klussen als hobby komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Wanneer er iets kapotgaat in huis, is het over het algemeen de man die de boor of hamer erbij pakt en zorgt dat het weer gemaakt wordt. Daarnaast vindt een aantal mannen het leuk om hun eigen keuken of badkamer te installeren. Sommige mannen maken van hun hobby hun werk. Zo zie je bijvoorbeeld dat er bijna alleen maar mannen in de bouw werken en kom je hier niet snel een vrouw tegen.  

Vissen

Als je iemand ziet vissen, dan is de kans groot dat het een man is. Mannen vinden het over het algemeen leuker om te vissen dan vrouwen. Tijdens het vissen kun je genieten van de mooie natuur om je heen en kom je helemaal tot rust. Vissen lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Het is namelijk niet zo dat je met elke worp een vis vangt. Dit zorgt ervoor dat het extra spannend is. Wanneer komt het moment dat je een vis aan de haak hebt? En welke vis heb je gevangen?

Sleutelen aan auto’s

Veel mannen vinden eigenlijk alles leuk en interessant wat met auto’s te maken heeft. Het sleutelen aan auto’s is hier een voorbeeld van. Wanneer er een onderdeel kapot is kunnen ze deze gemakkelijk zelf maken. Online worden nieuwe onderdelen aangeschaft om ze uiteindelijk zelf te monteren. Deze onderdelen kun je bijvoorbeeld vinden bij schadeautos.nl. Een voordeel van het zelf monteren van onderdelen, is dat het een stuk goedkoper is dan wanneer je dit laat doen door een bedrijf.

Gamen

Er zijn vrouwen die houden van gamen, maar toch wordt dit een stuk vaker gedaan door mannen. De ene man houdt van een potje gamen op zijn tijd, de ander is bijna elke dag achter de Playstation te vinden. Met name de jongere generatie mannen vindt het leuk om een potje te gamen. FIFA is bijvoorbeeld een game die vaak wordt gespeeld. Vrienden spelen een wedstrijd tegen elkaar en soms worden er zelfs FIFA toernooien georganiseerd.