zonnepanelen energie

Beste Sim Only abonnement Vergelijker

Sim only abonnementen

In het verleden was het zo dat je bij een telefoonabonnement gratis een nieuwe telefoon kreeg. Consumenten kozen gretig voor het nieuwste model Samsung of iPhone. Je dacht dat je een gratis telefoon kreeg, althans, zo deed de provider het voorkomen. Het laatste jaar was het zo dat het bedrag van je nieuwe telefoon zichtbaar deel uitmaakte van je maandelijkse abonnementskosten. Je betaalde een paar tientjes per maand voor je belkosten en je internet MB’s en verder betaalde je een aflossing per maand voor je mobiele telefoon. Toen werd eigenlijk al duidelijk hoe de vork in de steel zat; dat ‘gratis’ mobieltje kocht je eigenlijk op afbetaling.

Hoe een BKR registratie tot inzicht brengt

In de wet is vastgelegd dat koop op afbetaling altijd zorgt voor een BKR registratie. Waarom dat nog niet voor mobiele telefoontjes zo was is tot op heden een raadsel. In april dit jaar werd besloten dat een mobieltje wat je bij een abonnement koopt voor een BKR registratie zorgt. Het zette veel mensen aan het denken. Een Samsung S7 of een iPhone 6s is eigenlijk zo slecht nog niet; die kan nog jaren mee als je er zuinig mee doet. Het is dan ook om die reden dat steeds meer mensen ertoe overgaan om een Sim only abonnement af te sluiten terwijl ze hun oude mobiel nog een paar jaar blijven doorgebruiken De BKR registratie lijkt het gewenste resultaat te hebben; we gaan een stuk zuiniger met onze spullen om en kopen niet meer massaal dure telefoons op afbetaling.

Een toenemende vraag naar Sim only

Wanneer je een mobiel abonnement hebt en klaar bent met de afbetaling van je telefoontoestel kan je minder gaan betalen aan je provider. Je zal er zelf aan moeten denken dat je een lager abonnementstarief bedingt. Dat goedkopere abonnement heet een Sim only abonnement. Deze abonnementsvorm bestond al veel langer maar is pas toegenomen in populariteit toen de nieuwe wetgeving over de registratie van mobiele telefoonabonnementen in werking trad. Zo’n Sim only abonnement is een apart abonnement waarbij je enkel gebruikt voor het sim kaartje. Je sluit het af bij dezelfde provider als je oude telefoonabonnement, maar je hebt ook vrije keuze voor een andere provider wanneer je abonnement is verlopen.

Een Sim only abonnement voor een spotprijsje

Sim only abonnementen zijn doorgaans behoorlijk voordelig. Dat komt doordat je enkel nog betaalt voor het gebruik van telefonie en internet. Die kosten zijn de laatste jaren gedaald terwijl de gebruiksmogelijkheden toenamen. Het ouderwetse 2G internet wat je een paar jaar geleden nog had heeft zich opgewerkt tot 3G en 4G internet. Een enkele provider komt zelfs al met de nieuwste versie; 5G internet. Deze vormen van internet kunnen allemaal worden verwerkt in een Sim only abonnement. Ze zorgen er wel voor dat er een verschil is ontstaan tussen de diverse Sim abonnementen. Sommigen gaan echt voor een spotprijsje van de hand. We zullen uitleggen hoe dat komt.

Hoe een telefonieaanbieder met prijzen kan stunten

Telefonieaanbieders doen er alles aan om in de gunst te vallen bij de afnemers, bij consumenten zoals jij en ik. Ze zullen dan ook alles doen om hun prijs zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Dat is namelijk een heel belangrijk selectiecriterium wat veel mensen hanteren; je wil zo min mogelijk betalen voor je mobiele telefonie en je internet. Sim only abonnementen verschillen dan ook enorm in prijs. Daar waar de ene aanbieder een tarief van 5 euro per maand hanteert voor een abonnement kan een andere een tarief van 25 euro per maand berekenen. Aanbieders zijn geen filantropische instellingen. Ze halen die prijs echt wel ergens vandaan. We keken waar de verschillen door ontstaan.

• Welk mobiel internet wil je gebruiken. We noemden het al; mobiel internet in meerdere varianten. Het spreekt voor zich dat je voor traag 3G internet veel minder zal hoeven te betalen dan voor het razendsnelle 5G internet. De laagste prijsklasse Sim only abonnementen is dan ook een soort outlet van de grote dure providers. Van het netwerk wordt gebruik gemaakt door kleine ondernemingen die een deel van de diensten afneemt en bij jou in rekening brengt.

• Voor hoe lang wil jij je aan een aanbieder binden. Je kan Sim only abonnementen afsluiten voor een periode van een maand maar ook voor de periode van een tot twee jaar. Eigenlijk is het zo geregeld dat je voor een korte periode, dus voor een maand, naar verhouding veel meer zal moeten betalen dan voor een lange periode. Sim only abonnementen met een looptijd van twee jaar zijn dus per maand een stuk voordeliger.

• Hoeveel MB wil je afnemen. De hoeveelheid MB’s die je afneemt op maandbasis in je Sim only abonnement bepalen eveneens voor een belangrijk deel de kosten per maand. Wanneer je wil weten hoeveel je normaliter afneemt kijk je via een app op je telefoon naar je gebruik. Wanneer je een abonnement gaat afsluiten neem je dat als richtlijn. Je mag er wel wat naast zitten. Houd er rekening mee dat jij je aantal MB’s wel kan ophogen per maand, maar niet verlagen.

De keuze wordt je niet gemakkelijk gemaakt

Bij een normaal mobiel abonnement is het al lastig om een keuze te maken; bij een Sim only abonnement is die keuze alleen nog maar moelijker. De reden hiervan is eenvoudig; er zijn zoveel aanbieders dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is in dat geval het verstandigste om de hulp van een expert in te roepen. Samen met deze expert maak je een lijstje van zaken die voor jou van belang zijn bij een abonnement. Er wordt gekeken naar jouw verbruik en naar de websites die je regelmatig met je mobiele telefoon bezoekt. Tevens wordt jouw belgedrag onder de loep genomen. Er wordt gekeken naar het aantal mobiele nummers, vaste nummers en 0900 servicenummers wat je belt. Dit bepaalt alles bij elkaar hoeveel jij nodig hebt aan belminuten en MB’s op je Sim only abonnement. Wanneer dat alles in kaart is gebracht ga je verder. Je krijgt een goed advies voor een abonnement wat perfect bij jou past. Dat heet pas service.