Oplossingen voor als je headset niet werkt.

Met een headset kun je genieten van het beste geluid, zonder dat je omgeving er last van heeft. Bovendien is een headset handig bij het telefoneren of het spelen van multiplayer games. Je headset is in dit geval je grote vriend. Doet hij het niet? Dan zul je veel teleurstelling voelen. Maar problemen zijn er om op te lossen. Lees snel dit artikel verder, want wij geven je een aantal oplossingen die je kunt toepassen als je headset niet werkt.

Oplossing 1: Zoek de oorzaak van het probleem!

Aan een oorzaak zit altijd een gevolg, het gevolg is dat je headset niet werkt. Als je de oorzaak vindt kun je een oplossing bedenken om je headset weer werkende te krijgen. Vaak is het lastig om dit probleem te vinden. Zoek daarom een aantal dingen uit om de oorzaak te achterhalen. Zo kun je:

  • proberen om je headset op verschillende apparaten aan te sluiten (laptop, playstation of muziekinstallatie);
  • een ander je headset uit laten proberen;
  • kijken of het volume van je apparaat wel aanstaat.

Heb je de oplossing nog niet gevonden? Hoogstwaarschijnlijk; zit het probleem in de headset zelf. Lees hieronder verder voor de oplossingen.

Oplossing 2: Update je Windows 10

Je hebt je headset gecontroleerd en je weet dat het niet aan je headset zelf of andere apparaten ligt, maar aan je Windows 10 laptop. Dikke kans, dat je jouw Windows 10 moet updaten. Update je Windows versie, kijk naar de instellingen, en probeer het daarna nog een keer. Grote kans dat je headset nu wel werkt.

Oplossing 3: Update je telefoon of tablet!

Je headset werkt niet op je telefoon of tablet. Het ligt dus aan deze apparaten. Controleer of je jouw telefoon of tablet moet updaten. Daarna is het belangrijk dat je de instellingen van deze apparaten aanpast. Heb je dat gedaan? Werkt hij nog niet? Controleer dan of de volumeknop van je tablet of telefoon wel aanstaat.

Oplossing 4: Kijk naar je headset zelf!

Je hebt alles al bekeken, toch werkt je headset nog steeds niet. Kijk allereerst of je headset wel goed is aangesloten. Werkt hij nog niet? Kijk dan of de instellingen van de software van je headset goed staan, kijk of de USB-kabel werkt en niet kapot is, kijk of de speaker werkt (laat deze eventueel repareren). Is hij niet meer te maken? Vaak heb je nog garantie en stuur hem dan naar de fabrikant.