De 5 beste spiegelreflexcamera’s

Fotografie is een kunst opzicht. Je legt beelden vast voor de eeuwigheid. Dat is het mooie aan fotografie. Een beeld vastleggen op precies het goede moment, wat iets intens, emotioneels, spannends of gevoeligs vast kan leggen. Heb jij al eens nagedacht over een opleiding of cursus fotografie? Ongetwijfeld wel, anders was je niet bij dit artikel terecht gekomen. Heb je jouw besluit al genomen? Zo ja; dan is het belangrijk dat je over een goede camera beschikt. Een spiegelreflexcamera is dan al gauw een must. In dit artikel vind je een lijst met 5 beste spiegelreflexcamera’s. Bekijk de lijst en zoek jouw ideale spiegelreflexcamera uit.

Lijst met 5 beste spiegelreflexcamera’s


Canon EOS 2000D + 18-55mm IS 

Zoek jij een goede spiegelreflexcamera? Kijk dan eens naar de
Canon EOS 2000D + 18-55mm IS . Met de Canon EOS 2000 maak je:

  • Haarscherpe foto’s met 24,1 megapixel
  • Voorbeeld foto’s met de handige hulpstand
  • Deel je foto’s via WiFi

Het nadeel aan de Canon EOS 2000D is:

  • dat je geen beeldstabilisatie hebt;
  • dat de camera niet stof-en waterdicht is.

De  Canon EOS 2000D beschikt over een Canon EF vatting. Zo heb je de keuze uit een zeer uitgebreid assortiment aan verwisselbare lenzen. De hulpstand is ideaal, want op deze manier maak je de meest prachtige foto’s en kun je oefenen. Deze camera heeft alles wat je nodig hebt. Op deze manier zul je snel de meest prachtige beelden vastleggen.

Nikon D3500 + AF-P DX 18-55 VR + AF-P 70-300 VR

Het maken van een goed belichte foto is een kunst. Zeker als het donker is of bewolkt. Met de Nikon D3500 wordt dit een koud kunstje. Deze spiegelreflexcamera is namelijk geschikt om zowel in de avond als overdag foto’s mee te maken. Schaf je deze spiegelreflexcamera aan? Wees dan niet verbaasd, je krijgt er namelijk een hele kit bij. In deze kit vind je een allround zoomobjectief waarmee je met gemak zowel groothoek- als teleopnamen kan maken. De kit bestaat uit de Nikon D3500 camera en de veelzijdige AF-P DX 18-55 VR + AF-P 70-300 VR objectieven met respectievelijk 5.6x en 6.3x zoombereik. Verder beschikt deze camera over unieke eigenschappen zoals:

  • Je hebt weinig licht nodig voor prachtige foto’s
  • Full HD beeldkwaliteit met 60 fps
  • Nieuw ontwikkelde CMOS-sensor met 24,8 Megapixels

Het nadeel aan deze camera is:

  • dat je geen WiFi connectie hebt;
  • je geen kantelbaar scherm hebt.

Canon EOS 4000D 

Ben jij een beginnend fotograaf? Kijk dan niet verder, want de Canon EOS 4000D  is de ideale camera voor elke beginnende fotograaf. Deze camera
is startklaar met de Canon EF-S 18-55mm f3.5-5.6 DC III lens. Het nadeel is wel dat hij niet water- en stofdicht is. Het aantal megapixels is 18,7 megapixels en en de beeldprocessor is
DIGIC 4+. Kortom een eenvoudige maar goede spiegelreflexcamera waar je veel mee kunt.

Nikon D5600 + AF-P 18-55mm VR

De Nikon D5600 is een gebruiksvriendelijke camera voor de creatieve fotograaf. Het grote voordeel aan deze camera is dat je beschikt over een: timelapse functie en kantelbaar touchscreen. Een nadeel is dat je geen 4K video tot je beschikking hebt. Dankzij het grote DX-formaat beeldsensor met 24,2 megapixels zorg je voor prachtige foto’s en haarscherpe Full HD video’s. De Nikon D5600 heeft een iso-bereik van 100-25600. Foto’s maken bij weinig licht is hierdoor mogelijk.


Canon EOS 250D Zilver + EF-S 18-55mm f\/4-5.6 IS STM

Maak de mooiste professionele foto’s en ontpop jouw creativiteit met de
Canon EOS 250D Zilver . Het design van deze camera is voortreffelijk en je steelt er de show mee. Verder is deze camera zeer geschikt omdat deze beschikt over: 24,1 Mega Pixels, beeldsensor CMOS, maximale beeldresolutie van 6000 x 4000 Pixels, ISO gevoeligheid 51200, brandpunt bereik van 18 – 55 mm, Wi-Fi. HD 4K Ultra HD, maximale videoresolutie van 3840 x 2160 Pixels, beeldschermdiagonaal van 7,62 cm (3), een touchscreen, beeldzoeker die optisch is en een PictBridge.

Veel gestelde vragen:

Wat is een spiegelreflexcamera?

Een spiegelreflexcamera is een digitale camera waar een spiegel zit ingebouwd. Die spiegel zorgt ervoor dat het beeld dat jij door de lens van de camera ziet exact zo wordt vastgelegd. Logisch, want je kijkt immers via de spiegel naar het beeld.

Wat is het voordeel van een spiegelreflexcamera?

Het voordeel van een spiegelreflexcamera is dat je haarscherpe foto’s kunt maken. Verder kun je de lenzen op de camera wisselen, daardoor kun je verschillende foto’s maken.

Hoe vind ik de beste spiegelreflex camera?

Het vergt wat tijd om een goede digitale spiegelreflexcamera te vinden. Je wilt natuurlijk zeker zijn van de juiste aankoop. Maak een lijstje met jouw wensen. Lees online reviews. Bekijk de lijst met 5 beste spiegelreflexcamera’s in dit artikel. Vraag deskundigen om advies.