Investeren in personeel, zinvol voor werknemers en bedrijf

Een organisatie heeft vaak één doel, winst maken en de concurrentie voor blijven. Maar hoe doe je dat? Online leren is een goede optie, want zo kan iedereen leren op het moment dat het hem of haar uitkomt en ook waar hij of zij wil. Dit kan dan thuis zijn maar ook bijv. op het werk zelf. E-learning is daar een goed voorbeeld van. Het gaat er dus om dat je gaat investeren in personeel, zij zorgen er samen met jou en veel anderen voor dat de organisatie draaiende wordt gehouden. Zorg dat zij altijd doelen voor ogen hebben waar ze naar toe werken, maar ook kansen en uitdagingen zien. Hierdoor blijft het werk voor hen ook leuk en zullen ze met plezier aan de slag gaan en blijven.

Belang investeren in personeel

Investeren in personeel is hoe dan ook belangrijk, waarom?

  • Laat merken dat je om hen geeft. Hierdoor zullen ze zich nog beter inzetten en je dankbaar zijn. Personeel merkt graag dat hetgeen wat ze doen ook echt gewaardeerd wordt.
  • Laat zien dat je geld aan hen uit wil geven. Hierdoor laat je zien dat ze beloond worden voor wat ze doen en dat ze ook toekomstmogelijkheden hebben binnen het bedrijf (groei).
  • Geef ze de optie om te groeien door een opleiding aan te bieden, hierdoor kunnen ze bijleren en wellicht een hogere functie uitoefenen als ze er klaar voor zijn.
  • Verder ontwikkelen door middel van cursussen, je kunt niet altijd nog hogerop binnen een bepaalde functie, maar kunt wel op de hoogte blijven van de laatste trends, ontwikkelingen en technieken. Cursussen zijn daarom echt een aanrader voor deze groep medewerkers.
  • Nieuwe uitdagingen, houd het personeel scherp en alert. Laat ze leren zodat ze ook tot nieuwe inzichten komen en ook zichzelf nog beter leren kennen.
  • Grenzen verleggen voor zichzelf, niemand is ooit uitgeleerd er is nog genoeg om te weten te komen en toe te passen in de praktijk. Maak deze gevoelens bij mensen los en laat ze nieuwe talenten ontdekken.

Trainen is zinvol voor iedereen

Steeds meer bedrijven kiezen voor een goed leerplatform zodat medewerkers van daaruit kunnen leren. Medewerkers zullen het fijn vinden als ze doelgericht kunnen trainen, zo blijven ze ook goed in functioneren in hun rol. Daarnaast vinden de meeste mensen het fijn om nog meer te kunnen leren en het dan toe te kunnen passen in de praktijk. Zo hebben ze ook het idee om nog meer bij te kunnen dragen aan de organisatie en ze kunnen ook anderen weer hetgeen leren wat zij hebben geleerd. Het is hoe dan ook een win-win situatie voor de werkgever en de werknemer.

Voordelen eigen leeromgeving

Misschien heb je wel eens van Tharonline.nl – leerplatform gehoord. Dit is namelijk echt een goed online leerplatform voor praktische medewerkers. Ze kunnen hier dankzij een Learning Management Systeem (LMS) kennis up to date houden, en dat is wel zinvol voor iedere organisatie. Het is echt een persoonlijke leeromgeving. Het opleidingsaanbod is gericht op praktische medewerkers en wordt compleet geleverd. Zo kun je dus echt op opleidingskosten besparen en de ontwikkeling van medewerkers op een goede manier stimuleren. Als werkgever is het fijn om met dit platform aan de slag te gaan want je krijgt zo direct zicht op welke opleidingen je medewerkers kunnen of gaan volgen. Je houdt echt grip op het opleiden, leren en ontwikkelen van je medewerkers. Een groot voordeel is dat het erg eenvoudig werkt, het is gebruiksvriendelijk. Ook op mobiele apparaten kan het leerplatform geopend worden.