Internetabonnement vergelijken: de do’s en don’ts

Ga je verhuizen en wil je een internetabonnement afsluiten, of is het tijd om weer eens over te stappen van provider? In beide gevallen is het belangrijk om verschillende internetabonnementen met elkaar te vergelijken. Zo weet je exact wat het beste bij jou past en wat de goedkoopste optie is. De do’s en don’ts tijdens het vergelijken sommen we hieronder voor je op.

Do: Een vergelijkingssite gebruiken

Een echte do is om een vergelijkingssite te gebruiken. Met een vergelijkingssite kun je zonder te veel moeite ontdekken welke provider het goedkoopste abonnement aanbiedt. Je hoeft alleen maar jouw postcode in te vullen en je ziet meteen een lijst met verschillende providers. Vervolgens kun je via deze site ook meteen een abonnement afsluiten. Een voorbeeld van zo’n vergelijkingssite is Internetten.

Do: Snelheid checken

Val niet meteen voor het goedkoopste internetabonnement. De meest goedkope internetabonnementen hebben namelijk een lagere internetsnelheid. Een lage internetsnelheid is prima voor een éénpersoonshuishouden, maar als jouw gezin bestaat uit meerdere personen is het belangrijk om te gaan voor snel internet. Zo kun je met z’n allen profiteren van snel internet. 

Maar, aan welke internetsnelheid moet je dan denken? Stel: je woont met vier personen in een huis, dan is een internetsnelheid van 100 Mb/s vaak voldoende. Wil je gamen, streamen én internetten tegelijkertijd? Dan is het misschien beter om te kiezen voor 200 Mb/s of meer. Je wil natuurlijk niet dat jouw internet gaat haperen.

Do: Internet, bellen en tv

Vraag jezelf af wat voor soort internetabonnement jij wil. Wil jij alleen internet, of wil je ook kunnen bellen met de vaste telefoon en ook tv willen kijken? Geef jouw voorkeuren door tijdens het vergelijken. Een abonnement met internet, tv en bellen wordt ook wel een alles-in-een-pakket genoemd. Natuurlijk betaal je voor zo’n abonnement wel meer dan wanneer je alleen kiest voor internet, bellen óf tv. Je kunt een internet abonnement vergelijken via Internetten.nl.

Don’t: Overgehaald worden door welkomstcadeaus

Veel providers bieden acties aan die voor jou als klant aantrekkelijk kunnen zijn, zoals een welkomstcadeau. Denk daarbij aan een nieuwe laptop of een wifi-versterker. Wellicht komen deze producten wel goed voor jou van pas, maar laat je niet te snel overhalen. Er zijn vaak meerdere providers die welkomstcadeaus aanbieden, maar vaak ook in de vorm van acties. Een actie zoals cashback of een paar maanden lang gratis profiteren van iets, is vaak aantrekkelijker. Check natuurlijk wel altijd even de kleine lettertjes.