Hoe ziet de functie als accountmanager new business eruit

Bij Grizzly New Marketing werken enthousiaste account managers. Deze medewerkers onderhouden contact met de klanten en zorgen ervoor dat hun opdracht naar behoren wordt uitgevoerd. Die opdracht bestaat uit het ontwikkelen van een stappenplan om de online vindbaarheid van de klant te verbeteren. Dat kan op verschillende manieren. Online marketing wordt steeds belangrijker. Een steeds grotere groep potentiële klanten is op het internet te vinden. Bedrijven willen voorkomen dat ze de boot missen en dat de concurrent er met de beste opdrachten vandoor gaat.

Wil jij accountmanager worden?

Bij Grizzly New Marketing zijn regelmatig accountmanager vacatures voor de verschillende vestigingen. Misschien is dat wel wat voor jou. Je moet daarvoor over een aantal in het oog springende competenties beschikken. Zo moet je natuurlijk commercieel gevoel hebben. De diensten verkopen en dat op een prettige en niet opdringerige manier doen is daarbij heel belangrijk. Je doet zowel warme als koude acquisitie. Je onderhoudt dus contacten met bestaande klanten maar werft ook nieuwe opdrachten. Dat doe je deels telefonisch, maar het op locatie bezoeken van klanten is ook een belangrijk onderdeel van je takenpakket.

Zo ben je goed voorbereid op je sollicitatie

Solliciteren is en blijft spannend. Je wilt die baan dolgraag en je hoopt dat de keus op jou gaat vallen. Dus een goede voorbereiding is het halve werk. We geven je graag wat tips bij het sollicitatieproces. Zorg dat je weet bij welk bedrijf je solliciteert. Dat betekent niet alleen dat je de naam foutloos kunt noemen en schrijven, maar ook dat je je verdiept in wat het bedrijf precies doet. Formuleer vragen die je tijdens het gesprek wilt stellen. Hiermee krijg je een goed beeld van de organisatie en ook van de functie. Je kunt dan voor jezelf beoordelen of je hier graag wilt werken. Want een sollicitatie is als het goed is een tweerichtingsgesprek. De werkgever wil weten of jij een geschikte kandidaat bent, jij wilt weten of dit de baan is die je zoekt.

Een baan met werkzekerheid

Het grote voordeel van een baan als accountmanager is dat het werk is dat altijd zal blijven. De kans dat je ooit door een robot wordt vervangen zoals in de productie is vrijwel uitgesloten. Menselijk contact is in dit vak het allerbelangrijkste. Je bouwt in de loop van de tijd een band op met vaste klanten. Als die alleen jou willen spreken voor een volgende opdracht en niemand anders dan weet je dat je het goed doet.