Hoe kan je cursisten en training volgers binnen je bedrijf efficient vergelijken?

Het geregeld volgen van cursussen en trainingen is in het bedrijfsleven belangrijker dan ooit tevoren. Om de concurrentie voor te blijven, doen HR-managers er goed aan om hun personeel goed te trainen zodat ze op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen in hun vakgebied. Maar hoe kun je als HR-manager de progressie van je medewerkers slim volgen en bijhouden? En hoe kun je de vorderingen van collega’s op dit vlak efficiënt met elkaar vergelijken? Dat kan door te kiezen voor slimme lms hr software. Maar wat is LMS HR en hoe werkt dit systeem? 

LMS-software voor het monitoren van bedrijfstrainingen en -cursussen

De afkorting LMS betekent Learning Management System. Het gaat bij LMS om software die HR-managers kunnen inzetten om voor hun medewerkers les- en cursusmateriaal te creëren, dit gepersonaliseerd met hen te delen en vervolgens de resultaten van de deelnemers te analyseren.  

Learning Management Systemen zijn altijd opgebouwd uit twee platforms. Ten eerste is er de user interface, die door deelnemende cursisten gebruikt kan worden. In hun portaal zien zij welke trainingen ze (nog) moeten of kunnen volgen, wat hun resultaten zijn, instructievideo’s en alles wat nodig is voor onlinetrainingen. Via deze interface kunnen natuurlijk ook de trainingen zelf gevolgd worden. 

Voor de HR-managers is er de LMS administratie-interface. Zij kunnen via de admin interface lesmateriaal, cursussen, examens en toetsen klaarzetten en, mocht dat wenselijk zijn, bewerken en managen.  

Zicht op het leertraject van medewerkers

Dat LMS-software de nodige voordelen heeft, mag geen verrassing heten. Belangrijk is vooral het voordeel dat je als HR-manager volledige controle toezicht hebt op de persoonlijke ontwikkeling en het leertraject van jouw personeel. Je kunt hun professionalisering op de voet volgen en monitoren. Prettig is hierbij natuurlijk dat alles digitaal gaat en de vorderingen van je collega’s online, in de cloud of via losse software, geregistreerd wordt. Zo weet je precies hoe het er qua kennisniveau op de werkvloer voor staat. 

Gepersonaliseerd maatwerk: ieder op z’n eigen tempo

Een persoonlijk leertraject aanbieden op het werk is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Iedere medewerker doorloopt zijn of haar eigen ontwikkeling. Hierdoor is het mogelijk om gespecialiseerde medewerkers op maat te trainen via goed afgestemd cursusmateriaal.  

Flexibiliteit bevorderen op de werkvloer

Voor werkgevers biedt een LMS-portaal met cursussen en opleidingen voordelen, maar voor het deelnemende personeel zelf ook. Cruciaal is vooral de flexibiliteit die met LMS mogelijk gemaakt wordt. Medewerkers kunnen zelf kiezen waar en wanneer ze hun trainingen afronden. Moderne LMS-programma’s werken via de Cloud, waardoor cursisten altijd en op elke plek aan de slag kunnen. Verder bepalen ze, als je die optie instelt, zelf welke trainingen voorrang krijgen. Kortom: iedereen op het werk wordt blij van LMS!