Drie tips voor sneller zakelijk internet

Om je werk goed te kunnen doen als ondernemer is het natuurlijk handig dat je snel internet hebt. Ook al is je bedrijf er niet direct van afhankelijk. Iedereen heeft vandaag de dag wel te doen met situaties waarbij internet belangrijk is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een langzame verbinding hebt doordat er te veel van je netwerk gevraagd wordt.  

Overstappen op glasvezel zakelijk 

Een van de beste tips die we je kunnen meegeven voor beter zakelijk internet is natuurlijk overstappen op een beter abonnement. Dit moet uiteraard wel mogelijk zijn en hiervoor moet je kijken of op de locatie waar je bedrijf gevestigd is, glasvezel internet ondersteund wordt. Als dit echter het geval is, dan raden we hier zeker aan hierop over te stappen. Voor zakelijk internet vandaag de dag zien we dat zakelijk glasvezel telkens meer de norm aan het worden is. Glasvezel is simpelweg de meest stabiele en snelle Internetverbinding die je vandaag de dag kunt krijgen. Dus heb je stabiel en snel internet nodig voor je bedrijf? Dan kies je voor zakelijk glasvezel. 

Plaats je modems strategisch 

Een van de grootste voordelen van glasvezel internet is dat je niet meer te maken hebt met zogeheten spitstijden op internetvlak. Zowel downloaden als uploaden gaat even snel en je kunt enorme hoge snelheden van 1000 Mbit per seconde halen. Als je echter nog niet zeker weet of je op kantoor wel echt glasvezel nodig hebt, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je een snellere en betrouwbare verbinding creëert.  

Vaak is in nieuwe bedrijfspanden de isolatie bijvoorbeeld maar al te goed op orde en dat is uiteraard een goede zaak, maar dit kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat het signaal van het internet niet goed door de muren en plafonds gaat. Probeer daarom de routers strategisch te plaatsen en maak eventueel gebruik van wifi extenders. 

Het juiste pakket kiezen 

Wat vele bedrijven ook niet altijd goed doen is het kiezen van het juiste internetpakket, aangezien je bij providers een keuze hebt uit verschillende internet pakketten. Wanneer je kiest voor een snel internetpakket, kan het internet dus ook sneller worden. Wanneer bij het upgraden van een internetpakket de nieuwe snelheden echter nog niet voldoende zijn,  kun je overwegen over te stappen naar glasvezel zakelijk. Dit is vaak de verstandige keuze aangezien glasvezel simpelweg het meest stabiele soort netwerk is dat op dit moment beschikbaar is.

Dit is alleen niet voor ieder bedrijf het geval sinds niet op iedere locatie nog glasvezel ondersteund wordt. Hier zal waarschijnlijk op de korte termijn wel verandering in komen, maar zolang dat nog niet het geval is, kun je dus het beste upgraden naar een sneller internet pakket.