Het verschil tussen een hoekbank en een loungebank

Het verschil tussen een hoekbank en een loungebank

 Als je al een tijdje aan het zoeken bent naar een nieuwe bank dan heb je je misschien afgevraagd: ‘wat is het verschil tussen een hoekbank en een loungebank?’. Deze banken lijken op het eerste gezicht heel veel op elkaar, maar toch is er een verschil. Ben je benieuwd naar wat het verschil is? Lees verder en kom erachter!

Loungebank

Een loungebank is een normale bank, met aan een kant een verlengd loungedeel. Op dit deel kan je jouw benen kwijt, om lekker te liggen. Aan dit verlengde deel zit geen rugleuning, dus je kan daar niet tegen aan zitten. Als je geen groot gezin hebt is het ook niet nodig om veel zitplekken te hebben en dan is een loungebank perfect voor jou!

Hoekbank

Een hoekbank heeft ook een verlengd deel, maar bij een hoekbank zit aan dit deel ook een rugleuning. Hierdoor kan je met meer mensen comfortabel zitten op een hoekbank dan op een loungebank. Deze variant is dus perfect als je een groot gezin hebt of vaak bezoek krijgt.

Combinatie

Het verschil tussen deze twee banken is dus de rugleuning aan het verlengde deel. Twijfel je tussen deze twee modellen? Geen probleem, er zijn tegenwoordig ook allerlei combinaties verkrijgbaar. Dit zijn banken met aan beide kanten rug kussens, maar ook met een verlengd lounge deel. Dus als je veel ruimte hebt in de woonkamer is dit misschien wel wat voor jou!

UrbanSofa

Ben je enthousiast geworden over een van deze banken en wil je graag inspiratie op doen? Neem dan een kijkje op de website van UrbanSofa. Deze partij heeft een enorm aanbod aan banken in meer dan 200 verschillende stoffen. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ze op en laat je adviseren over de verschillende mogelijkheden.