Dit is wat veel mensen fout doen bij het decoreren van de salontafel

Dit is wat veel mensen fout doen bij het decoreren van de salontafel

Het juist decoreren van je salontafel kan nog al een lastige taak zijn. De decoratie die je ervoor kiest van de sfeer van de woonkamer echt bepalen en het is dus belangrijk dat je de juiste accessoires kiest. Wij hebben een aantal veel voorkomende fouten op een rijtje gezet, zodat jij deze niet hoeft te maken.

Boeken gaan in de boekenkast

Er is natuurlijk een verschil tussen decoratie boeken of je favoriete boek of tijdschrift. Het komt vaak voor dat mensen hun boek bij de hand willen hebben en dus besluiten om hem op de salontafel te leggen, Dit kan echter erg rommelig ogen en dat wil je natuurlijk voorkomen!

Vol is ook echt vol

Dit is echt een veelgemaakte fout waar we jullie voor willen behoeden. Waarschijnlijk heb je heel veel leuke knutseltjes, foto’s en kaarsen die allemaal een mooi plekje in het huis verdienen, maar niet allemaal op de salontafel. De uitspraak ‘less is more’ komt hier dan ook echt van pas. Kies bijvoorbeeld voor één mooie eyecatcher op de salontafel, meer is echt niet nodig.

Kies de juiste plek voor decoratie

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, plaats de decoratie niet alleen in het midden van de salontafel! Elke binnenhuis architect zal zeggen dat je beter het evenwicht op de salontafel moet verdelen. Als je een vierkante of rechthoekige tafel hebt, decoreer dan eerst de twee hoeken schuin tegenover elkaar met iets grotere of opvallende objecten en vul de rest aan met een plantje of kaarsen.

Bloemen op de salontafel

Bloemen zijn de perfecte decoratie voor waar dan ook. Ze brengen vrolijkheid en ze ruiken ook nog eens heerlijk. Al je er voor kiest om bloemen op je salontafel neer te zetten, houdt er dan wel rekening mee dat je de tv ook nog wilt kunnen zien. Zorg dat de bloemen niet te hoog zijn, dat belemmert namelijk het zicht en dat wil je niet.

De perfecte salontafel

Voor dat je met de decoratie aan de slag kan heb je natuurlijk wel eerst een geschikte salontafel nodig. Kijk eens naar de salontafels van Sfeer.nl. Zij hebben een groot aanbod aan salontafels in alle soorten en maten en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.