7 oplossingen voor als Windows 10 niet opstart

Veel mensen maken gebruik van Windows 10. Het is een prettig programma en je kunt er veel kanten mee op. Als Windows 10 niet opstart kun je er natuurlijk niet zoveel mee. In dit geval is het van belang dat je kijkt naar wat het probleem is en een oplossing zoekt. Met deze 7 oplossingen kun je ervoor zorgen dat je Windows 10 weer opstart.

7 oplossingen zodat Windows 10 weer opstart

1. Controleer de voeding van de geschakelde modus. Het kan voorkomen dat de SMPS niet wordt ingeschakeld. In dit geval is het belangrijk dat je alleen op kunt lossen door je computer te openen of deze naar een specialist te brengen.

2. RAM zit op computers om ze te helpen bij het uitvoeren van veel van de programma’s die op de computer zijn geïnstalleerd. Het is belangrijk om dit te checken. Heb jij de juiste hulpmiddelen waarmee je jouw computer kunt openen? Dan koppel je het RAM-geheugen los, maak je het voorzichtig schoon en plaats je het vervolgens terug.

3.Als de hardware problemen veroorzaakt is het belangrijk om te kijken of er geen overbelasting plaats heeft gevonden. In dit geval is het belangrijk dat je alles los koppelt en kijkt of het dan beter gaat.

4.Maak gebruik van de veilige modus of geavanceerde opties.

5. Herstel het systeem door na het inschakelen van de veilige modus of geavanceerde opstart opties het systeemherstel te gebruiken om je computer opnieuw op te starten. Je gaat dan naar de oorspronkelijke of laatste back-upstatus. Dit vind je in je menu onder ‘probleem oplossen’ en dan onder ‘geavanceerde opties’ en ‘systeem herstel’.


6. Verwijder Windows updates. Een Windows update die update jouw computer elke dag. Het is vervelend, want het kan ervoor zorgen dat je computer vaak vast loopt. Zet het uit en zorg ervoor dat je handmatig selecteert als je wilt updaten.

7.Reset je Bios dit doe je door naar het BIOS-systeem te gaan. Als je daar onlangs een wijziging hebt aangebracht en vervolgens met dit probleem bent geconfronteerd, is dit het moment om de wijziging terug te draaien of de BIOS-instellingen terug te zetten naar de zogenaamde standaardwaarden. Het kan namelijk zo zijn dat je computer daardoor niet meer opstart. Dit doe je door te drukken op F2 of F9.