De beste VPN in 2022

Met ontelbare VPN-diensten om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke het beste is voor je. Daarom is het belangrijk om te weten wat je zoekt. Wat is de reden dat je een VPN aan gaat schaffen? Om veilig en anoniem gebruik te kunnen maken van openbare netwerken? Om streaming services van andere landen, zoals Hulu te kunnen bekijken? Om af en toe je IP-adres te verbergen?

Dit zijn allemaal goede redenen om een VPN aan te schaffen, maar vereisen verschillende kwaliteiten van de VPN dienst. Om een enkele keer je IP-adres te verbergen heb je waarschijnlijk niet de duurste VPN nodig. Een gratis VPN biedt daarentegen weer weinig snelheid of veiligheid.

Goedkoopste VPN in Nederland

Wil je slechts heel af en toe een VPN gebruiken om je IP-adres te verbergen, als je bijvoorbeeld vanuit je vakantiebestemming op het netwerk van kantoor in wilt loggen of een extra gratis krantenartikel wilt lezen zonder abonnement te nemen? Dan kun je een gratis VPN proberen.

Wees heel voorzichtig met diensten die iets gratis aanbieden. Als je niets betaalt voor een product, dan ben je zelf het product. Met gratis VPN diensten van onbekende bedrijven bestaat de kans dat je opgelicht wordt. Het grootste risico is niet alleen dat al je gegevens worden verzameld, opgeslagen of zelfs verkocht, maar dat je per ongeluk malware downloadt op je apparaat.

ProtonVPN is de beste gratis VPN in Nederland. Dit welbekend Zwitsers bedrijf biedt naast de populaire betaalde pakketten ook beperkte gratis VPN aan voor mensen die niet willen of kunnen betalen. De gratis dienst is vrij langzaam en beperkt, maar wel volkomen veilig. Deze VPN provider zal namelijk hun goede reputatie niet schenden met een onbetrouwbare dienst. Bovendien hopen ze natuurlijk om een betaalde klant van je te maken.

De snelste VPN

Om video’s te kunnen streamen of games te kun spelen zonder al te veel lag, heb je de allersnelste VPN nodig. Met iedere VPN verlies je namelijk aan snelheid omdat de fysieke afstand tussen jezelf en de server van de streaming dienst of game server langer wordt. Ook versleuteling kost een beetje tijd. De snelste VPN verliest niet meer dan een fractie van een seconde.

Volgens VPNdiensten is SurfShark op het moment de snelste VPN in Nederland. Dit is verrassend, want SurfShark is nog een relatieve nieuwkomer op de markt en had in het begin wat problemen met hun service. Nadat er verbeteringen zijn aangebracht aan hun service is er een duidelijk verschil te zien. Zelfs zo veel dat ze nu als snelste uit de bus komen in vergelijkingen met andere premium VPN diensten.

Beste Netflix VPN in Nederland

De meest innovatieve VPN waarmee je altijd toegang krijgt tot streaming diensten zoals Netflix en P2P sites (torrents) is NordVPN. Ze bieden niet alleen toegang tot serves over de hele wereld, maar hebben ook de technologie om VPN bans van streaming apps te omzeilen. Bovendien kan de uitstekende klantenservice je direct helpen als je toch de bekende foutmelding tegenkomt. “’Uit onze gegevens blijkt dat je een unblocker of proxy gebruikt” is verleden tijd met deze top VPN dienst. 

NordVPN is zeker niet de goedkoopste, maar zeker de moeite waard als je een volledig pakket zoekt om meerdere apparaten in je huis en onderweg wilt beschermen en toegang wilt tot buitenlandse streaming sites en game servers zonder snelheid te verliezen.

Als je nog meer wilt lezen over verschillende VPN diensten, VPNdiensten.nl test alle prominente diensten regelmatig uit en vergelijkt de snelheden, prijzen, veiligheid, logbeleid, gebruiksvriendelijkheid en meer.