Verschillende manieren om jouw inboedel te beveiligen

Zo beveilig je jouw inboedel optimaal

Ben jij op zoek naar verschillende manieren om jouw inboedel te beveiligen tegen inbrekers? Jouw waardevolle spullen wil je natuurlijk zo goed als mogelijk beschermen.

Een gps tracker gebruiken kan dan helpen, maar er zijn ook andere stappen die je kunt ondernemen om je inboedel te beveiligen. In dit artikel geven wij tips om je inboedel optimaal te beveiligen. Lees snel verder en ga met onze tips aan de slag!

Plaats een draadloos alarmsysteem

Met een draadloos alarmsysteem kun je jouw woning optimaal beveiligen tegen inbrekers. Een groot voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat hiervoor geen bedrading benodigd is. Wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen, kun je ook je draadloze alarmsysteem eenvoudig verplaatsen. Ook is het bij een draadloos alarmsysteem makkelijker om extra componenten toe te voegen. Je kunt hierbij denken aan een camera of brandalarm. Alle componenten kunnen geplaatst worden en draadloos worden verbonden met het gehele systeem.

Kies de veiligste sloten

Het is ook erg belangrijk om voor de veiligste sloten te kiezen voor de ramen en deuren. Kies dan ook voor sloten die getest zijn op sterkte en duurzaamheid, zoals sloten met een keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Ga bij voorkeur voor een slot met 3 SKG sterren voor optimale veiligheid. Ook bij woningen die over een Politiekeurmerk Veilig Wonen beschikken, zal minder snel ingebroken worden. Bekijk eens goed hoe veilig jouw sloten zijn en vraag indien nodig om hulp aan een specialist om jouw sloten veiliger te maken.

Plaats een gps tracker op/in waardevolle bezittingen

Je kunt ook een gps tracker op of in waardevolle bezittingen plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een gps tracker in je auto of in een dure antieke vaas. Het plaatsen van een gps tracker in jouw eigendommen is geheel legaal. Echter is het verboden deze in de eigendommen van een ander te plaatsen.

Kies voor slimme verlichting

Wij raden je zeker aan om voor slimme verlichting te kiezen. Wanneer je het in de avond vaak donker in jouw woning is, kun je het inbrekers een stuk moeilijker maken door slimme verlichting te plaatsen. Wanneer je niet thuis bent, kun je via een app of met tijdsvensters ervoor zorgen dat de lampen aangaan. Inbrekers denken dan sneller dat er iemand thuis is en zullen jouw woning eerder overslaan. Ze zullen dan eerder op zoek gaan naar een woning waar het donker is en waar het lijkt alsof er niemand thuis is. Zo kun je met een gerust hart een avondje weg.

Hoe ga jij jouw huis beveiligen?