Wasdrogers zijn er in alle soorten- en maten te verkrijgen. Dit maakt de zoektocht naar een nieuwe droger niet makkelijker. Daarom is het handig dat je in dit artikel een lijst vindt met de 5 beste wasdrogers. Op deze manier zul je makkelijker een droger uit kunnen zoeken.

Lijst met 5 beste wasdrogers

Samsung DV70M5020KW – Warmtepompdroger

Samsung DV70M5020KW – Warmtepompdroger is een droger die beschikt over de Diamond trommel, dit zorgt voor minder kreukels in de kleding. De droogtijd wordt de gehele tijd aangepast dankzij de OptimalDry functie. Op deze manier zie je het beste resultaat en verbruikt de droger minder stroom. Het OptimalDry systeem van deze droger is zeer intelligent, dit systeem registreert met drie sensoren de vochtigheid en temperatuur.Je zie ook zeer eenvoudig wanneer het condensreservoir geleegd moet worden. Dit kun je checken op je smartphone. Deze droger kent veel voordelen zoals: SmartCheck functie die je op je telefoon kunt installeren, antikreuk programma, draairichting van de deur is omkeerbaar. Maar er zijn natuurlijk ook altijd nadelen te vinden zoals het feit dat er geen stapelkit wordt meegeleverd en dat de trommel niet over verlichting beschikt. Er zit een twee-in-een filter in deze droger, op deze manier wordt het stof-en vuil beter opgevangen.


Beko DS73311BXBD – Warmtepompdroger – NL/FR


Beko DS73311BXBD – Warmtepompdroger
is een zeer comfortabele droger die je kunt verkrijgen voor een goede prijs. Er zijne een aantal voordelen aan deze droger zoals:

  • Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan
  • Delicate stoffen veilig drogen op lage temperaturen zonder dat je kleding krimpt
  • Het geluidsniveau van de warmtepompdroger is 65 dB

Deze droger is energiezuinig en droogt op lage temperaturen. Zo blijft je kleding beter beschermd tegen het krimpen. Er zit een vochtsensor in en deze meet precies als je kleding droog is. Op deze manier stopt hij eerder en bespaar je veel energie.


Beko DC7230BX – Condensdroger


De Beko DC7230BX Condensdroger
is een geweldige droger die goed droogt zonder allerlei poespas. Het fijne aan deze droger is dat hij de was op hoge temperatuur droogt. Hij is daardoor heel snel, wel is deze droger een stuk minder zuinig dan de warmtepompdroger. Er zit een vochtsensor in welke aanheeft als je wasgoed droog is. Het programma stopt automatisch als dat nodig is. De droger maakt een geluidsignaal als hij klaar is. Verder is het een erg fijne droger maar dien je wel rekening te houden met het feit dat deze droger:

  • met een laadvermogen van 7 kg een relatief kleine trommel heeft;
  • een vrij hoog energieverbruik en daardoor minder zuinig is;
  • droogt op hoge temperaturen en is daardoor minder geschikt voor kwetsbare stoffen;
  • een opvang reservoir aan de onderkant heeft.

AEG T6DBG72P – 6000 serie – ProSense – Condensdroger

De AEG T6DBG72P – 6000 serie – ProSense – Condensdroger is perfect als je een droger zoekt die niet te duur is, niet over poespas beschikt en in energieklasse B valt. Het startuitstel bepaald jezelf, zo weet je wanneer je je was moet drogen. Er zit een speciale trommel in die jouw kleding beschermd, de zogenoemde ProTex-trommel, deze draait in beiden richtingen. Overmatig drogen is zo verleden tijd en dit zorgt voor een goede verhouding tot energieverbruik. Verder beschikt deze droger over de ProSense-Technologie. Dit betekend dat deze droger over vochtigheids- en temperatuursensoren beschikt.

Siemens WT47W5E7NL – iQ700 – speed – Warmtepompdroger

Siemens WT47W5E7NL – iQ700 – speed – Warmtepompdroger is een zeer zuinige warmtepompdroger. Deze warmtepompdroger droogt op een volle lading 35 minuten sneller dan de andere drogers en heeft een zelfreinigende condensor. Omdat een warmtepompdroger op lage temperaturen droogt hij erg energiezuinig. De vochtigheidssensor meer alles en geeft aan wanneer je was droog genoeg is. Zo duurt de droogbeurt nooit langer dan nodig. Is hij klaar? Dan krijg je een geluidsignaal te horen.De condensor reinigt zichzelf, wat wel zo makkelijk is en veel tijd scheelt. Er wordt een slang bij geleverd voor als je het water wilt afvoeren in de afvoer bij de wasmachine.

Veelgestelde vragen:

Hoe kies je de beste wasdroger?

Het is niet eenvoudig om de juiste wasdroger te vinden. Er zijn namelijk zoveel soorten en maten. Het is allereerst belangrijk dat je voor jezelf bepaald wat voor droger je wilt. Wil je een condensdroger of een droger met afvoerslang? Dit zijn namelijk de twee type drogers die het meest voorkomen. Bedenkt daarna of je een condensdroger wil die met een warmtepomp of zonder warmtepomp werkt. Maak een lijstje voor jezelf dat maakt de zoektocht wat eenvoudiger.

Wanneer is een wasdroger energie zuinig?

Een wasdroger is energie zuinig als hij een A of B label heeft.

Wat is het voordeel van een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger is zeer energiezuinig, wordt niet heel erg warm en maakt minder lawaai.