Afwassen was vroeger de normaalste zaak van de wereld, nu is het niet meer van deze tijd. Vroeger was een vaatwasser een luxe, een huis zonder vaatwasser is in deze tijd heel normaal. Logisch, want mensen werken meer, hebben minder tijd en willen met andere dingen bezig zijn. Er zijn zoveel vaatwassers te koop, waardoor je de bomen in het bos bijna niet meer ziet. Om het jou wat makkelijker te maken, vind je in dit artikel een lijst met de 5 beste vaatwassers.

Lijst met 5 beste vaatwassers


Siemens SN278I36TE iQ700 – Vrijstaande Vaatwasser – WiFi

Siemens heeft vaatwassers in zeer luxe uitvoeringen. Kijk maar naar deze vaatwasser de Siemens SN278I36TE iQ700 is het parade paardje van Siemens. De vaatwasser beschikt over een A+++ label, -10% Tooltip, laadvermogen van 13 couverts, besteklade, WiFi functie (op afstand in te stellen) verstelbare bovenkorf, extra intensieve zone en een geluidsniveau van 42 db. Met startuitstel kun je een wasprogramma later starten, het automatische programma bepaalt de ideale temperatuur en tijdsduur en de intensieve stand zorgt ervoor dat aangekoekte schalen ook echt schoon worden.


Beko DFN26220W2 – Vrijstaande Vaatwasser – Wit

Beko is een opkomend merk, niet zo vreemd, de prijs/kwaliteit verhouding is perfect. De Beko DFN26220W2 is een vrijstaande vaatwasser en alleen verkrijgbaar in het wit. Deze vaatwasser biedt een laadvermogen van 14 couverts, heeft energielabel A++, produceert een geluidsniveau van 45dB en heeft een verstelbare bovenkorf. De vaatwasser zorgt voor een uitstekend schone vaat en is zeker de moeite waard om te bekijken.

AEG FSS52615Z – Inbouw vaatwasser

De AEG FSS52615Z inbouw vaatwasser is zeer stil dankzij de geluidsproductie van 45dB. De handige lichtprojectie op de vloer met SoftSpikes voorkomen dat glazen omvallen. Het is een a++ vaatwasser en droogt goed na, dit komt omdat deze vaatwasser na afloop vanzelf open gaat. Het bovenrek is verstelbaar en je kunt er veel vaat in kwijt. De was kwaliteit is subliem en je krijgt een goede vaatwasser voor een prima prijs.


Bosch SBV25AX04N – Serie 2 – Inbouw vaatwasser

Met de
Bosch SBV25AX04N – Serie 2 – Inbouw vaatwasser
koop je een vaatwasser die zeer goed droogt. Het mooie is aan Bosch dat je levenslange waterschade garantie krijgt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat als de vaatwasser waterschade veroorzaakt, dat het enorm in de kosten gaat oplopen. Deze vaatwasser van Bosch beschikt over een laadvermogen van 12 couverts, is makkelijk in te ruimen, is in te bouwen in de keuken en van de kwaliteit wat we van Bosch gewend zijn.


Exquisit GSP206A+ – Vrijstaande Mini vaatwasser – Wit

Ook een klein huishouden van 1 persoon, maximaal twee personen, vindt het fijn om niet te hoeven afwassen. Zeker als je klein behuisd bent kan een vaatwasser echt in de weg staan. Of het is niet de moeite om een grote vaatwasser aan te zetten voor zo’n klein huishouden. Dan is het wel fijn om een mini vaatwasser te hebben. De Exquisit GSP206A+ beschikt over 6 couverts, energiezuinig en makkelijk te plaatsen in de keuken. Je hoeft ook als je alleen woont nooit meer af te wassen dankzij deze mini vaatwasser.

Wist je dat:

 1. Vaatwassers milieuvriendelijker zijn dan afwassen

  Vaak als je een vaatwasser hebt zet je hem maar een keer per dag, of om de dag aan. Er zit zelfs op de meeste vaatwassers een ECO-programma, dat scheelt veel water. Afwassen doe je meestal meerdere keren per dag. Als je het dus omrekent verbruik je meer water met afwassen.

 2. Jouw vaatwasser kunt pimpen als het een inbouw-vaatwasser is

  Een inbouw-vaatwasser bouw je in in je keuken. Vaak voorzie je de vaatwasser dan van een bijpassend deurtje op de voorkant. Je kunt hem natuurlijk ook op pimpen en van een andere kleur bekleding voorzien, of van ander materiaal. Het geeft jou de vrijheid om die uitstraling te creëren die je wenst.

 3. Een goedkope vaatwasser vaak net zo goed is als een dure

  Natuurlijk er zijn merken waar mensen bij zweren. Des al niet te min zijn er vaatwassers van goedkopere merken die net zo goed zijn. Je betaald immers vaak ook voor het merk.

 4. Je het beste voor ecologisch vaatwasmiddel kunt kiezen

  Het milieu- en klimaat is belangrijk. Vaatwasmiddel kan best verontreinigend zijn, kies daarom voor ecologisch vaatwasmiddel. Je bespaart met een vaatwasser al veel water en op deze manier zorg je ook voor minder waterverontreiniging.

 5. Er ook vaatwassers bestaan voor een huishouden van een persoon

  Vroeger waste iedereen af, tegenwoordig niet meer, afwassen is vervelend, dat vinden huishoudens bestaande uit een persoon ook. Voor een huishouden van een persoon is een grote vaatwasser te groot, daarom zijn er mini vaatwassers.