5 x beste steelstofzuigers

Een steelstofzuiger is erg handig en ergonomisch. Het prettige aan een steelstofzuiger is dat hij fijn in de hand ligt. Ook heb je het voordeel met een steelstofzuiger dat je met deze stofzuiger rechtop staat. Hierdoor hoef je niet veel te bukken. Dit scheelt je een ritje naar de fysiotherapeut. Wat uiteindelijk weer in de kosten scheelt. Maar wat is nu de beste steelstofzuiger? In dit artikel vind je een lijst met de 5 beste steelstofzuigers.

Lijst met 5 beste steelstofzuigers

Rowenta Air Force Flex 760 RH9574WO

In oktober 2020 kwam de Rowenta Air Force Flex 760 RH9574WO als beste uit de test. Deze stofzuiger biedt 180 Airwatt aan als het om zuigkracht gaat. Hij heeft een werkingsduur tot wel een uur en 15 minuten. Het slimme design van deze stofzuiger is flexibel en daardoor kom je tot wel vijf keer verder onder het meubilair zonder dat je hiervoor hoeft te bukken. Tevens is deze steelstofzuiger voorzien van een kruimelzuiger, welke je in eco-stand kunt gebruiken. Hij is wendbaar en levert uitstekende schoonmaak resultaten op. Het maakt niet uit of je op een harde of zachte vloer zuigt, deze stofzuiger kan het allemaal.


Philips SpeedPro FC6722/01 – Steelstofzuiger


Philips SpeedPro FC6722/01 – Steelstofzuiger
is een stofzuiger met veel zuigkracht. Dankzij de flexibele zuigmond heb je extra zuigkracht aan de voor- en zijkant, dit zorgt ervoor dat je makkelijker bij onbereikbare vlakken kunt komen. Deze stofzuiger heeft een hoogwaardige-18V Li-lon batterij en die zorgt ervoor dat je tot wel 30 minuten krachtig en zonder onderbrekingen kunt schoonmaken. Er zijn nog een aantal voordelen aan deze stofzuiger zoals: het mondstuk is flexibel hierdoor kan hij helemaal plat op de grond liggen, hij is zeer zuinig en zuigt snel. Het nadeel van deze stofzuiger is dat je geen specifiek accessoire krijgt meegeleverd voor haren van je geliefde huisdier. De capaciteit van de stofemmer is 0.4 liter en daarmee wat aan de kleine kant.

AEG CX7-2-45BM – Steelstofzuiger

Met de AEG CX7-2-45BM – Steelstofzuiger heeft tot maximaal 45 minuten gebruikstijd en de mogelijkheid om hem om te bouwen tot kruimeldief. Deze stofzuiger beschikt over een sterke zuigkracht, je kunt er soepele handelingen mee uitvoeren, en hij beschikt over een Lithium HD Turbopower batterij. Verder weegt deze steelstofzuiger 2,46 kg en is daarmee licht van gewicht. Er zit een geïntegreerde kruimeldief op deze manier kun je kiezen of je met een gewone stofzuiger of kruimeldief stofzuirgt.


AEG CX7-2-S360 – Animal Edition – Steelstofzuiger


AEG CX7-2-S360 – Animal Edition – Steelstofzuiger is een speciale stofzuiger waarmee je heel makkelijk alle dierenharen opzuigt. Het is fijn dat je met deze stofzuiger dankzij de steel overal bij kunt. Ook is hij zeer krachtig waardoor hij heel erg veel dieren haren opzuigt. Dit maakt deze steelstofzuiger dan ook ideaal om te gebruiken als je dieren in huis hebt. Deze steelstofzuiger heeft een gebruikerstijd van ongeveer 45 minuten, op de turbostand kun je hem 19 minuten gebruiken. Hij is inclusief geïntegreerde kruimelzuiger, kieren mond, turbozuig mond en combi zuigmond.


Bosch Athlet BBH6256P1 ProAnimal Serie | 6 – Steelstofzuiger


Bosch Athlet BBH6256P1 ProAnimal Serie | 6 – Steelstofzuiger
is een steelstofzuiger die speciaal voor mensen en dieren is gemaakt die veel vuil veroorzaken. Op deze manier zul je snel van een schoon huis voorzien zijn. Het fijne aan deze stofzuiger is dat je gebruik kunt maken van turbostand, daarnaast zuigt hij perfect als het om haren gaat. Je kunt hem 60 minuten gebruiken daarna moet hij weer laden. Deze steelstofzuiger is zeer geschikt voor een snelle stofzuig beurt.

Veelgestelde vragen:

Waar om is een steelstofzuiger ergonomisch?

Een steelstofzuiger is ideaal en ergonomisch. Doordat hij zo wendbaar is kun je werkelijk overal bij. Hij zorgt ervoor dat je heel makkelijk onder stoelen, banken of kasten kunt. Vaak zit er een ergonomische mond bij. Verder zit hij aan een steel en hoef je op deze manier dus niet te bukken. Dit zorgt ervoor dat hij ideaal is als je last hebt van reuma of rugklachten.

Wanneer kies je voor een steelstofzuiger met een zuigmond voor huisdier haren?

Haren van huisdieren zijn soms moeilijk om op te zuigen. Ze blijven in het kleed of de vloerbedekking zitten en dit maakt het lastig om ze op te zuigen. In zulk soort gevallen is het handig om gebruik te maken van een speciale stofzuiger die ervoor zorgt dat je heel makkelijk haren op zuigt. Een stofzuiger met zo’n functie heeft vaak een krachtigere motor, een speciaal mondstuk en een functie om de haren uit het mondstuk te krijgen.