5 x beste solar powerbanks

In toenemende mate worden we steeds afhankelijker van onze apparaten. Helemaal, als dadelijk alles van het gas af gaan. We zijn ook nog eens gewend om geruime tijd verbonden te zijn. Maar de batterijen van onze telefoons, laptops, tablets en smartwatches gaan niet eeuwig mee. We hebben stroom nog om ze op te laden. Zonder telefoon, laptop of tablet willen we natuurlijk niet. Daarom laden we alles op, maar dit kost veel stroom, dat is slecht voor het klimaat. Er komt nog een puntje bij, we hebben niet altijd de beschikking tot een stopcontact met stroom, soms zijn we op plaatsen waar we onze telefoons en dergelijke niet op kunnen laden. Je kan dan gebruik maak van een powerbank, maar ook deze gaat niet eeuwen mee. Gelukkig zijn er voor al deze problemen oplossingen. De natuur heeft energiebronnen zoals wind, water en zon. Daar kunnen we gebruik van maken. De zon is een krachtige energiebron, er zijn tegenwoordig genoeg powerbanks die je op kunt laden met zonnen energie. Op deze manier kun jij je telefoon, laptop of tablet weer van een volle batterij voorzien. Maar hoe vind je de beste solar powerbank? Bekijk daarvoor de lijst met 5 x beste solar powerbank.

5 x beste solar powerbank

Xtorm Evoke Solar Charger – Outdoor oplader op zonne-energie – 10.000mAh – AM121

Deze solar powerbank van Xtorm is ideaal als je jouw telefoon op wilt laden als je in de natuur bent. Deze solar powerbank werkt op zonne-energie en voorziet jou altijd van een volle batterij. Met behulp van de Micro-USB uitgang met een input van 5V/1.5A kun je de batterij snel opladen.

Indien er geen stroom is, is dat dus geen probleem dankzij de cellen voor zonne-energie. Het hoge redenment van het Sunpower zonnepaneel in deze powerbank zorgt ervoor dat jouw batterij binnen de korte tijd weer is opgeladen. Hij is spatwaterdicht en je kunt meerdere apparaten tegelijk opladen dankzij de twee aparte USB uitgangen.


WakaWaka Power solar powerbank

Deze solar powerbank van Waka Waka is ideaal als je jouw telefoon op wilt laden als je in de buitenlucht bent. Het mooie aan deze powerbank is dat hij ook over een zaklamp beschikt. Je kunt op deze manier zolang buiten blijven als je wilt. Hij geeft namelijk 200 uur lang helder licht. Je kunt je smartphone er 1,5 keer mee opladen. Tevens kun je er ook smartwatches, camera’s en dergelijke mee opladen.


Xtorm Lava Am114 Outdoor Solar Charger en Powerbank – 6.000 mAh

Deze solar powerbank komt als beste uit de test bij kassa. Het is de ideale powerbank als je jouw telefoon op wilt laden tijdens een wandeling in de natuur of reis in de natuur. Je kunt met het efficiënte 3,5 watt zonnepaneel jouw powerbank opladen. Dit is in combinatie met een 6000 mAh batterij, zo kun je diverse smartphones, camera’s en dergelijke aan de lader leggen en zijn ze nooit leeg. De rubberen behuizing biedt bescherming en daardoor is hij spatwaterdicht. Je kunt dagelijke 15 Wh aan energie genereren.

Anker PowerCore Powerbank – 20.100 mAh – Zwart

Deze solar powerbank is ideaal om jouw telefoon en camera op te laden als je op reis bent. Deze powerbank kenmerkt zich door het exclusieve PowerIQ van Anker, wat ervoor zorgt dat hij herkent wat voor apparaat je wilt opladen, deze wordt dan ook heel snel opgeladen. Er zitten 2 outputs op van maar liefst 2,4 Amp, waarmee je met gemak twee apparaten kunt opladen. Hij heeft veel laadvermogen en een handige LED indicator. Zo kun je zien hoeveel batterij je nog over hebt op de powerbank zelf, deze doet er zelf 8 a 9 uur over om hem op te laden.

Lideka®️ Solar Charger Powerbank 30.000 mAh

Deze solar powerbank is waterproof. Deze solar powerbank laadt jouw apparaten met de efficiëntie van militair niveau op.Hij beschikt over een uitzonderlijke kracht- en kwaliteit, het duurt dus wel even voor hij helemaal vol is. Deze solar powerbank is voorzien van twee duurzame LED-lichten en is zo handig te gebruiken om extra zicht te creëren. Met 30 branduren en een SOS-flash word jij in nood bovendien snel gered!

Veelgestelde vragen:

Wat is een solar powerbank precies?

De solar powerbank is eigenlijk een kleine zonne batterij. Hij laadt zichzelf op door middel van zonne-energie, op deze manier kun je er weer andere elektronische apparaten op aan sluiten, zonder dat je er een elektriciteitsnet voor nodig hebt.

Voor wie is het raadzaam om een solar powerbank te kopen?

Een solar powerbank is vooral raadzaam voor mensen die veel tijd in de natuur door brengen of voor mensen die op plaatsen komen waar je geen beschikking hebt over het elektriciteitsnetwerk. Denk aan: zeilboten, caravans en dergelijke.