5 x beste sieradendoos

Sieraden worden al sinds de prehistorie gemaakt. In het stenen tijdperk maakte men al sieraden voor mensen. Vooral boeren die verdienden steeds meer in de bronstijd en gingen toen sieraden ruilen. Deze worden dan gemaakt van schelpjes of steentjes, en men ruilden dan dan om voor andere dingen die ze konden gebruiken. Had je een ei nodig? Men ruilde dit dan voor iets moois zoals een ketting of armband.

Sieraden kregen steeds meer betekenis en mensen gingen deze ook meer dragen. Zodoende dat men ze ook op ging bergen. Een sieradendoos bestaat dan ook al heel lang. Vroeger vooral van hout, nu van diverse materialen. Maar hoe vind je de mooiste sieradendoos? Kijk hiervoor in de lijst met 5 x beste sieradendozen.

Lijst met 5 x beste sieradendoos

LifeGoods Sieraden Doos – Luxe Bijouterie Kistje

Deze sieradendoos van Lifegoods is zeer compact maar ook luxe. Hij is gemaakt van kunstleder met een fluweel zachte binnenkant. Dat is ook zo mooi aan deze sieradendoos. Je kunt in de 24 vakjes overal iets opbergen. Het is prettig, want zo kun je er alle soorten sieraden in kwijt. Hij is makkelijk om op te bergen in je kast. Hij sluit goed af en is prettig om neer te zetten. De ruimte is optimaal verdeeld en je zult lang genieten van al je sieraden die goed blijven in deze sieradendoos.

Treasury Long Sieradendoos – Bijouteriedoos met spiegel – Opbergbox kunsteleder – Zwart

Deze sieradendoos van Treasury is werkelijk prachtig om te zien. Er zit een spiegel in, zo kun je kijken of het goed staat. Verder bestaat deze sieradendoos uit vier compartimenten. . Eén schuiflade is uitneembaar. Het hoofdvak is ongeveer 24 x 7cm. De totale afmeting van de doos is 28 x 10 x 8cm. Je kunt de sieradendoos heel eenvoudig afsluiten met een slotje, dat slotje is ook nog eens extra veilig. Je zult genieten van alle ruimte die deze sieradendoos je biedt.

Creotime Juwelendoos – Hout – 28,6 x 18,2 x 12,3 cm

Creotime heeft een houten sieradendoos in haar assortiment. Deze sieradendoos is van blank hout, je kunt hem zelf nog versieren mocht je dat willen. Je kunt hem beschilderen, of je kunt hem beplakken met schelpjes van het strand, of lakken. Er zit een spiegeltje in deze sieradendoos en diverse compartimenten. Op deze manier zul je genieten van alle ruimte die deze sieradendoos je te bieden heeft. Er zit een extra lade in, zo kun je alles goed opbergen en mooi kwijt. Het is een prachtige sieradendoos om te zien, je zult genieten van alle ruimte en de praktische kanten van deze doos.

Umbra Stowit Sieradendoos – Wit/Naturel

In deze sieradendoos kun je heel erg veel kwijt. Er zit zelfs een geheim laatje in, waar je jouw kostbaarste goederen in kwijt kunt. Iemand kan dus niet zomaar die prachtige ring vinden. Afmetingen van deze sieradendoos zijn: 279 x 203 x 102 cm. Het materiaal van deze sieradendoos is: hout met metaal. Er zitten diverse kleine en grote vakjes in. Je kunt er je kettingen, armbanden, ringen en oorbellen mooie in kwijt. Het fijne is dat je hem ook makkelijk in je kast kunt plaatsen dankzij het compacte formaat.

Umbra Tesora Sieradendoos – Cement/Koper

Deze sieradendoos is zeer functioneel. Het is een prachtig ontwerp, hij is gemaakt van koper en cement. Het is een lust voor het oog en omdat hij rond is kun je hem makkelijk plaatsen, maar ook openen. Het is een functionele sieradendoos waar je alles heel makkelijk in kwijt kunt. Kies voor een mooi design en berg al je sieraden er in op.

Veelgestelde vragen:

Welke soort sieradendozen zijn er?

Er zijn diverse soorten te verkrijgen. Er zijn sieradendozen met- en zonder sloten. Verder zijn er: houten, stenen, plastic en kartonnen sieradendozen. Met lades, vakjes, kleine en grote sieradendozen. Vroeger was er minder diversiteit in sieradendozen. In deze tijd zijn er veel soorten. Van belang is dat je kijkt naar het formaat en materiaal.

Waar zijn sieradendozen van gemaakt?

De binnenkant van een sieradendoos is altijd gemaakt van een zachter materiaal en de buitenkant altijd van een sterker materiaal. Van oudsher is een sieradendoos gemaakt van hout of metaal. Dit waren de materialen die men in overvloed had. Tegenwoordig zijn er ook sieradendozen van plastic en kunststof. Je komt ook wel eens sieradendozen van steen tegen of zelfs van cement. Belangrijk is dat hij stevig is en niet snel kapot kan gaan. Een sieradendoos moet immers jouw kostbaarheden beschermen. Daarom is de binnenkant zoals aangegeven zacht zodat je sieraden niet kunnen beschadigen.