De 5 x beste processor

Een computer functioneert niet zonder processor. Het maakt niet uit of je over een laptop of desktop beschikt. Beiden hebben een processor nodig anders functioneert de computer niet. Er is veel verschil tussen processoren. De ene is snel, de andere levert specifieke prestaties. Je moet ook niet zomaar een processor aanschaffen. Neem er rustig de tijd voor voordat je er een aanschaft. Indien je een gamer bent of je computer voor professioneel gebruik gebruikt heb je een krachtige processor nodig. Er is enorm veel keus. Kies het juiste model door in dit artikel de lijst met 5 x beste processor te bekijken. Zo vind je vast- en-zeker de juiste processor die bij je wensen aansluit.

Lijst met 5 x beste processor

Intel Core i7-9700K processor 3,6 GHz Box 12 MB Smart Cache

De Intel Core i7-9700K processor is een favoriete processor bij gamers. De frequentie van deze processor is 3,6 GHZ, de geuegentaal is Dual, en het maximaal geheugen wordt ondersteund tot een 64 GB . Er zit een on-board ondersteunde grafische adapter in met uitgangen: DisplayPort,Embedded DisplayPort (eDP),HDMI. Het Thermal design power is 95 en de W.PCI Express configuraties zijn 1×16,1×8+2×4,2×8,. De schaalbaarheid is 1S en de ondersteunde instructie sets zijn: AVX 2.0,SSE4.1,SSE4.2.

Intel Core i9-9900K processor 3,6 GHz Box 16 MB Smart Cache

Deze Intel Core processor is krachtig en zeer favoriet. Niet vreemd want de specificaties zijn uitmuntend. Dit is de 9ste generatie Intel processor met een frequentie van 3,6 GHZ. Maximaal geheugen dat ondersteund wordt is 64GB. De geheugen typen die door deze processor ondersteund worden is DDR4-SDRAM. Verder voldoet hij aan de volgende specificaties: On-board ondersteunde grafische adapter uitgangen: DisplayPort,Embedded DisplayPort (eDP),HDMI. Thermal Design Power (TDP): 95 W. PCI Express configuraties: 1×16,1×8+2×4,2×8, Ondersteunde instructie sets: AVX 2.0,SSE4.1,SSE4.2, Schaalbaarheid: 1S

Intel Core i5-9600K processor Box 3,7 GHz 9 MB Smart Cache

Ben jij gamer of grafisch vormgever kijk dan eens naar deze processor. Deze krachtige processor de Intel Core i5-9600K is zeer geschikt als je naar een processor opzoek bent met goede specificaties:

  • CPU soort is: Desktop MpnBX80684I59600KModel1
  • Videokaart is NVIDIA Titan Xp
  • Type processor is Intel Core i5
  • Kloksnelheid  is 3,7 GHz tot maximaal 4,6 GHz
  • Aantal cores6
  • Type processor socket
  • Socket 1151


AMD Ryzen 7 3800X processor 3,9 GHz 32 MB L3


Deze processor beschikt over de volgende specificaties zoals een AMD 3800 X Ryzen, de frequentie van deze processor is 3,9 GHz en het geheugenkanaal is duaal. Het geheugentype van deze processor wordt ondersteund door DDR4-SDRAM en het klok geheugen dat door de processor wordt ondersteund is 3200 MHz.

AMD Ryzen 5 2600X met Wraith Cooler

De AMD Ryzen 5 2600X met Wraith Cooler is inclusief koeler en over klokbaar. Het is een krachtige processor die je makkelijk voor diverse toepassingen kunt gebruiken. Hij voldoet aan de volgende specificaties:

  • AMD Ryzen 5 2600X (tweede generatie) inclusief Wraith Cooler
  • Socket AM4 hexacore processor met een kloksnelheid van 3,6 GHz (turbo tot 4,2 GHz)

Veelgestelde vragen:

Wat is een processor?

Een processor is een prachtig element dat centraal ligt en dit zit in ieder informatietechnologisch apparaat. Een processor regelt de werking van het systeem. Je kunt het vergelijken met een dirigent die een orkest dirigeert om muziek te maken. Een processor heeft een belangrijke taak en dat is het verwerken van de functies van het apparaat, dat deze aanstuurt. Het is onmogelijk om een computer zonder processor te gebruiken. Het is onderdeel van een computer en dit slaat informatie op, maar daarnaast controleert een processor ook de status van het operationeel systeem. De diverse componenten en programma’s geven ook instructies aan de processor om dit te verwerken.

Wat doen de cores in een processor?

In het begin toen processors net bestonden waren ze alleen nog maar single core. Dit wil zeggen dat ze maar een kern bezaten. De afgelopen jaren zijn het aantal kernen in een processor toegenomen. Je moet het jezelf niet moeilijk maken daarvoor zou je een kern kunnen definiëren als een op zichzelf staande, verwerkende eenheid. Een processor is ervoor gemaakt om commando’s te interpeteren en daarop moet je actie ondernemen. Een voorbeeld; wanneer je een actie uitvoert op jouw smartphone of computer, door een van de twee opties te kiezen verwerk je de core van jouw keuze. Het mooie is dat
Om het onszelf niet te moeilijk te maken zou je een kern kunnen definiëren als een op zichzelf staande, verwerkende eenheid. Ze zijn ervoor gemaakt om commando’s te interpreteren en actie daarop te ondernemen. Het gaat dan over verwerkingsprocessen op vier verschillende niveau’s: lezen, ontcijferen, uitvoeren en schrijven.