5 x beste pistonmachine

Koffie is een van de meest geliefde drankjes in Nederland. Bijna iedere Nederlander staat op met een bakje koffie. Koffie is er in verschillende varianten te krijgen. Koffiemachines zijn er ook in alle soorten- en maten te koop. Maar welke koffiemachine kies je nou. Ben jij benieuwd met welke machine je de lekkerste koffie zet? Kijk dan eens naar een pistonmachine. Dit is een halfautomatische koffiemachine. Dit betekent dat je een aantal handelingen moet uitvoeren voordat je van jouw lekkere kopje koffie kunt genieten. Maar dit wachten zorgt ervoor dat de koffie nog beter smaakt. Met de juiste machine kun je een heerlijk lekker koffie zetten. Je hoeft nooit meer de deur uit om een heerlijk bakje koffie te halen. Met een pistonmachine zet je heerlijke koffie. Bekijk de lijst met 5 beste pistonmachines en zet voortaan zelf de heerlijkste koffie.

Lijst met 5 beste pistonmachines

WMF Lumero – Pistonmachine – Zilver

De WMF Lumero pistonmachine is verkozen tot beste pistonmachine van oktober 2020, na aanleiding van de test van de consumentenbond. Met deze pistonmachine word je een echte Barista en zet je de heerlijkste espresso’s. Hij beschikt over LED-verlichting en eersteklas Barista crema-bereiding. Op deze manier zet je de ultieme koffie voor het perfecte espresso genot. Hij past met een hoogte van 30,4 cm past hij in elke keuken. Deze pistonmachine heeft een thermoblock, op deze manier wordt de koffie snel warm. Met het regelbare stoompijpje maak je de heerlijkste cappuchino of Latte-machiato. Dit pijpje heeft een radius van wel 180 graden. Je kunt dit pijpje zowel rechts als links op draaien, zo kun je genieten van een romige melkschuim.

Sage The Barista Express – Pistonmachine

De Sage The Barista Express – Pistonmachine is een luxe pistonmachine waarmee je een echte Barista wordt. Je kunt de temperatuur regelen en de melktextuur en dat alles in een compacte vorm. Er zit een ingebouwde molen in, dit maakt het mogelijk om de bonen vlak voor de extractie te malen, deze kun je onmiddellijk in de filterhouder plaatsen. Hierdoor komen alle fijne geroosterde aroma’s in de espresso-extractie. Je kunt zonder nadenken de heerlijkste koffie zetten. Kies voor automatische of handmatige koffiedosering. Met de stoomfunctie maak je heerlijk melkschuim en functie voor heet water.


Solis Caffespresso Pro 117 – Pistonmachine

De Solis Caffespresso Pro 117 – Pistonmachine is een geweldige pistonmachine waarmee je de heerlijkste koffie zet. Deze pistonmachine beschikt over een uniek temperatuurregelsysteem voor heetwater- en krachtige stoomfunctie. Er zit een unieke lagedruk voor perculatie functie op die ervoor zorgt dat de koffie wordt bevochtigd zodat alle smaakaroma’s uit de koffiebonen vrijkomen. Er zit een Italiaanse hogedrukpomp op van 15 bar op, elektronische temperatuurstabilisatie (PID methode), deze twee zorgen voor de perfecte kop koffie van 93 graden. Je kunt de druk aflezen op de manometer. De drukindicator zorgt ervoor dat je de gemalen koffie op de juiste manier er doorheen kunt persen, dit proces vindt plaats in de filterdrager. Je herkent een goede espresso aan een karamel kleurige crema. De waterhoeveelheid is programmeerbaar, daarmee kun je de inhoud van jouw drank volledig afstemmen op jouw favoriete smaak. Je kunt ook twee koppen koffie tegelijk zetten. Met de stoomfunctie creëer je de perfecte ‘micro melkschuim’. Geniet van deze pistonmachine en maak de lekkerste koffie thuis.


Solis Barista Perfetta Plus 1170 – Pistonmachine – Rood

De
Solis Barista Perfetta Plus 1170 – Pistonmachine is een pistonmachine waarmee je de lekkerste koffie zet. Deze pistonmachine is geschikt voor (vers)gemalen koffiebonen en E.S.E Pads. De opwarmtijd is slechts 40 seconden. Met de verschillende bijgeleverde filters kun je op elke gewenste manier koffie zetten. Deze pistonmachine is uitgerust met een portafilter op deze manier kun je gebruik maken van zowel traditionele- als drukfilters. Je kunt twee koppen koffie tegelijk zetten. De  De manometer geeft een drukindicatie tot 16 bar. De ideale druk voor een espresso zit tussen de 8 en 12 bar.

Smeg ECF01BLEU – Pistonmachine

De Smeg ECF01BLEU – Pistonmachine heeft een echt jaren 50 uiterlijk. Deze Smeg is makkelijk om te bedienen. Hij beschikt over een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel. Je kunt de koffie hoeveelheid instellen en de temperatuur. Hij is geschikt voor gemalen koffie en ESE-servings. Er zit geen instelbare maalgraad op deze pistonmachine. Het waterreservoir is uitneembaar en beschikt over een inhoud van 1 liter. Het lekbakje is uitneembaar. Op deze manier kun je hem goed schoonmaken.

Veelgestelde vragen:

Hoe vind je de juiste pistonmachine?

Het is belangrijk dat je alle criteria opschrijft die je wilt hebben. Vergelijk alle pistonmachines en lees reviews. Op deze manier krijg je overzicht en vind je de juiste pistonmachine.