De 5 beste ventilators

Door de klimaatverandering is het weer in Nederland nog al veranderlijk. De ene keer is het heel koud, de andere keer stormachtig en nat of het is heel erg warm. Het kan dan soms echt extreem warm worden in Nederland, op zulk soort dagen wil je wel genieten van wat verkoeling. Dit heeft als voordeel dat je beter kunt slapen, in een warme ruimte kun je namelijk niet slapen of slecht in slaap komen. Daarom is het belangrijk om dit goed te regelen. Om voor deze verkoeling te zorgen kun je kiezen voor een ventilator. Met een ventilator kun je ervoor zorgen dat de ruimte koeler aanvoelt. Je verdeelt de warmte beter waardoor je beter kunt slapen. Er zijn diverse soorten ventilators te koop. Maar wat is nu de beste ventilator? Bekijk de lijst met 5 beste ventilators en kies degene uit die bij je past.

Lijst met 5 beste ventilators


Duux Whisper – statief ventilator – Wit – 26 standen – Afstandsbediening

Duux heeft nu een schitterende statief ventilator in het assortiment. Je kunt de windsnelheden en luchtstroom richtingen makkelijk bepalen. De hoogte is verstelbaar en hij kan naar links- en rechts draaien. Val in slaap bij een natuurlijke wind, of pak de nachtmodus en val in slaap door suizende wind. Met gemak blaast deze ventilator een stroom van koele lucht tot wel 15 meter door de kamer. Ideaal voor als je een grote ruimte wilt verkoelen. Je kunt vanuit je luie stoel met de afstandsbediening de juiste stand kiezen. Dit is een super krachtige ventilator en zeer stil. Mede dankzij de slimme structuur van dubbele ventilatorbladen is deze ventilator 7 x krachtiger dan andere ventilatoren. Hij produceert maximaal 13 decibel. De meeste ventilators beschikken slechts over 1,2, of 3 snelheden om de windsnelheid te bepalen, maar de Whisper telt er 26. Op deze manier kun je exact bepalen hoe hard de wind door de ruimte heen blaast. Je hoeft hem niet uit te zetten, je kunt de tijd van te voren instellen en na die tijd stopt hij automatisch. De lengte van het snoer is 2,35 meter. Dit is een zeer luxe ventilator die veel verkoeling in huis biedt.

Honeywell HT900E – Vloerventilator

Deze vloerventilator van Honeywell is compact en geruisloos. Deze vloerventilator maakt gebruik van geavanceerde technologie, op deze manier kun je jouw omgeving op een efficiënte manier koelen. Hij is stiller dan zijn concurrenten. De ventilatorkop is volledig zwenkbaar en kun je draaien tot een hoek van 90 graden. De relatief kleine omvang is ideaal voor gebruikers die creatief zijn om een ventilator te installeren.

  • Vermogen van deze ventilator is 40 watt
  • TurboForce vermogen zorgt voor intense koeling
  • 3 krachtige snelheden
  • Verwijderbaar rooster voor eenvoudige reiniging
  • Kan worden gemonteerd aan de wand om ruimte te besparen
  • Luchtstroom: 740 m3/uur
  • Afmetingen (DxBxH): 14.5x26x28 cm
  • Gewicht: 1.35 kg


Bestron AFT760Z – Torenventilator

De Bestron AFT760Z – Torenventilator is ideaal om je huis mee te verkoelen. Deze torenventilator heeft een vermogen van 35 Watt, een geluidsniveau van 55,85 dB en een gewicht van 2,4 kg, en een snoerlengte van 1,58 m. Het is een prima ventilator voor een goede prijs, waarmee je jouw huis heerlijke verkoelt. Geniet van deze ventilator en verplaats hem naar de plek waar jij verkoeling zoekt.

BESTRON ASV45Z – Statiefventilator

Deze statiefventilator van Bestron biedt jou de verkoeling die je zoekt. Het is eens taande ventilator en is perfect voor op kantoor of in de huiskamer. Hij is robuust en stabiel dankzij de kopergewikkelde motor. Hij heeft een in hoogte verstelbaar statief van 102-122cm en verkoelt de ruimte gelijkmatig door de praktische zwenk functie. De krachtige aerodynamische bladen zorgen ervoor dat de luchtstroom wordt versterkt. Het is de ideale ventilator voor een goede prijs.

Aigostar Daisy 33JTP – Statiefventilator 

Deze eenvoudige ventilator van Aigostar is een zogenoemde statiefventilator, wat betekent dat hij op een statief staat, makkelijk te verplaatsen is en ronddraait. Deze ventilator brengt de verkoeling die je zoekt dankzij de motor van 40 Watt en een diameter van 45 centimeter. Met de drie snelheden zorg je altijd voor de juiste verkoeling in je huis. Het is een prettige ventilator die zijn werk doet voor een mooie prijs.

Veelgestelde vragen:

Waarom zou je kiezen voor een ventilator?

Een ventilator zorgt net voor die verkoeling die je zoekt in huis. Het is prettig als je net wat beter kunt slapen en het niet heel warm is.

Hoe vind je de juiste ventilator?

Je vindt de juiste ventilator door goed te kijken naar wat voor ruimte je hebt, op te schrijven wat je behoeften zijn en alles te vergelijken.