5 x beste nijptang

Men noemt een nijptang in Vlaanderen een trektang, wij noemen hem vaak ook wel een knijptang. Het is een metalen stuk gereedschap, waarmee je spijkers uit het hout kunt trekken. Een nijptang kan ook wel worden gebruikt om dunne draad, spijkers en dergelijke in een keer door te knippen. De afmeting varieert van ongeveer 150 tot 250 mm lengte. Het mooie aan een nijptang is dat de tang uit twee helften bestaat. Het heeft ook een ronde vorm en enigszins scherp geslepen randen. Het is belangrijk dat de bek van de nijptang goed op elkaar aansluit, daar voorkom je speling mee.

Lijst 5 x beste nijptang


Professionele Multitool-16 delig (gelijk aan leatherman)

Dit is een professionele multitool waarin je een nijptang vindt. Deze multitool is vervaardigd uit chirurgisch RVS, hij is multifunctioneel, je kunt hem dus overal voor inzetten. Het mooie is dat deze nijptang dus meer functies heeft, prettig in de hand ligt en zeer functioneel is. Leg het standaard in je auto of in je gereedschapskist of tent. Zeer compleet uitgevoerd en beschikt over 16 zeer praktische functies / gereedschappen : blikopener, kruiskop schroevendraaier, grote platkopschroevendraaier, opzetstuk voor bitjes, groot mes, zaag, spijkertrekker, lineaal, flesopener, platkopschroevendraaier, klein mes, kleine platkopschroevendraaier, draadstriptang, combinatietang, draadkniptang, 10-delige bitset in nylon huls.


Hofftech Tang Nijptang 8″ = 20,32 cm Profi

Deze nijptang is zeer professioneel. Je kunt er veel mee en zult er geen spijt van krijgen. De nijptang ligt fijn in de hand en is makkelijk om te gebruiken. Het is fijn om met deze nijptang te werken, je zult er geen spijt van krijgen.

US Pro Kniptang / zijkniptang 175 mm

Dit is een zeer professionele nijptang, waar je veel mee kunt. Het is een sterke nijptang met een lengte van 175 mm.
Deze nijptang is uitgevoerd met geharde snijvlakken om harde voorwerpen te kunnen knippen. Je komt werkelijk overal doorheen met deze nijptang.
Deze nijptang is vervaardigd en gehard en getemperd met Chroom Vanadium staal voor sterkte en duurzaamheid.Deze nijptang beschikt over plastic handgrepen voor comfort en grip


Silverline Nijptang, Expert (250 mm)

Deze nijptang van Silverline is zeer geschikt om te gebruiken. Je kunt er werkelijk alles mee door knippen. Deze nijptang gemaakt van Chroom en vanadium, deze stalen nijptang beschikt over geharde en gepolijste kaken, deze nijptang is gedompeld in vinyl, wat zorgt voor zachte soft-grip handvaten.

Nijptang

Dit is een klassieke uitvoering nijptang met een oranje handvat. Deze nijptang is eenvoudig, maar daarom niet minder geschikt. Het handvat zorgt voor veel grip, je kunt heel makkelijk overal doorheen knippen met deze nijptang. Het is fijn om deze nijptang in je bezit te hebben, dat voor deze prijs.

Veelgestelde vragen:

Waar wordt een nijptang voor gebruikt?

Je gebruikt een nijptang om iets los te maken of er uit te trekken. Bij een spijker of draadnagel plaats je met de bek zo dicht mogelijk bij het houtoppervlak. Op deze manier knijpt je de bek van de nijptang er tegen aan en dicht. De benen van de nijptang kun je gebruiken als hefboom. Je kunt ook andere dingen ergens uit halen met een nijptang.

Welke soort nijptangen zijn er?

Kijk goed naar een nijptang als je deze koopt. Er is veel verschil in kwaliteit als je een nijptang wilt aanschaffen. Sommige nijptangen zijn namelijk van goedkoop staal, waardoor deze snel kapot kan gaan. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar de nijptang, waar deze van gemaakt is, waar deze voor geschikt is. Er zijn veel soorten op de markt dus. Nijptangen die door timmermannen worden gebruikt maar ook nijptangen die tegels knippen of zorgen voor meer grip. Ook wel de tegelnijptang en grip nijptang genoemd. Je hebt ook nog een bekisting nijptang deze wordt vooral gebruikt bij schroot. Verder zijn er nog meer nijptangen te koop, maar het is vooral afhankelijk van waar je hem voor wilt gebruiken welke soort je kiest.

Wat is het verschil tussen een nijptang en een kniptang?

Nijptangen zijn over het algemeen meer universeel dan kniptangen. Nijptangen worden ook wel kniptangen genoemd, daarom wordt dit vaak ook door elkaar gehaald door mensen. Het is vooral belangrijk om te kijken naar waar je het voor gaat gebruiken. Dit helpt je om het gebruik ervan goed te kunnen toepassen. Er zijn eigenlijk niet zo heel erg veel verschillen. Vooral van belang is dat je het verschil weet. Met een kniptang knip je echt met een nijptang maak je ook wel dingen vast of maak je dingen platter. Het is vooral van belang om veel advies in te winnen.