Over het algemeen kookt iedereen op gas, dat komt omdat Nederland haar eigen gas kan winnen. Helaas, blijkt dit veel gevolgen te hebben voor de bewoners van Groningen (provincie in Nederland). Door de gaswinning vinden er aardbevingen plaats, met veel schade aan huizen tot gevolg. Het klimaat wordt ook steeds belangrijker, de wereld is toe aan een andere vorm van energie winning. Koken op gas wordt steeds duurder en op den duur niet meer mogelijk. De inductiekookplaat is een goede optie. Een inductiekookplaat is milieu vriendelijker en verbruikt geen gas. Maar wat is nou de beste inductiekookplaat? In dit artikel geven we je een lijst met de vijf beste inductie kookplaten.

Lijst met 5 beste inductie kookplaten

Inventum VKI6010ZIL

De Inventum VKI6010ZIL inductiekookplaat is een vrijstaand model met vier kookzones. Het fijne aan deze inductiekookplaat is dat je deze gewoon op het stopcontact kunt aansluiten, zo kun je overal wat lekkers klaar maken. De boostfunctie zorgt ervoor dat je het kookproces kunt versnellen. Je kunt kiezen uit negen warmte standen. Er gaat weinig warmte verloren, dit maakt het een fijne kookplaat om op te koken. De bediening van dit toestel is zeer eenvoudig, dankzij de tiptoetsen, welke zijn verwerkt in het keramische oppervlak, kun je letterlijk met de toppen van je vingers koken. Deze kookplaat is zeer eenvoudig om schoon te houden, gewoon met een vochtige doek of een mild schoonmaakproduct.

Inductiekookplaat AEG IKB64301XB 

De inductiekookplaat AEG IKB64301XB  is geschikt voor inbouw, beschikt over 4 kookzones (kun je tegelijk gebruiken) en je pan wordt op deze manier snel warm. Staat er geen pan op de kookplaat, dan schakelt deze inductiekookplaat automatisch uit. Het gebied rondom de pan blijft koel, zo kun je deze makkelijk schoonmaken. Je kunt kiezen uit 14 verschillende kookstanden, zo kun je snel een maaltijd bereiden, de boostfunctie zorgt ervoor dat alles nog sneller gaar wordt. Er zit ook een geïntegreerde timer in deze inductiekookplaat, zo word je herinnert aan de bereidingstijd en schakelt hij uit als je iets anders aan het doen bent.

Siemens EU611BEB1E – iQ100 – Inductie kookplaat

De Siemens EU611BEB1E – iQ100 – Inductie kookplaat is makkelijk om te bedienen met een simpele aanraking. Deze inductiekookplaat heeft 4 kookzones, welke elk apart in te stellen zijn en voorzien van powerBoost. Deze functie is ideaal als je snel een kopje thee wilt zetten voor je visite. Er zit een ingebouwde kookwekker in deze inductiekookplaat van Siemens, op deze manier kun je veilig koken. Je wilt natuurlijk niet dat je een onveilige situatie veroorzaakt tijdens het koken, op het moment dat de telefoon of deurbel door je huis schalmt. Met gas zou je ineens een vreemde geur ruiken, maar deze kookplaat schakelt automatisch uit. Voor een brand hoef je dus niet snel te vrezen. Heb je kinderen? Ben je bang dat ze zelf gaan koken, zichzelf branden of eraan gaan zitten? Dan hoef je niets te vrezen, deze kookplaat beschikt over kinderbeveiliging. Het duurt zelfs even voordat deze is uitgeschakeld. Lekker veilig dus.

PRIMO PR301IKP dubbele inductiekookplaat

De PRIMO PR301IKP dubbele inductiekookplaat is compact van formaat en daarom ideaal als je student bent of over een kleine keuken beschikt. Je kunt deze kookplaat zelfs op de camping gebruiken. Het hoge wattage (1500W + 2000W) en de 2 kookoppervlakken met een diameter van 21 cm zorgen ervoor dat je al je gerechten op eenvoudige wijze kunt bereiden. Deze inductiekookplaat bestaat uit een stuk, hierdoor wordt schoonmaken nog makkelijker. Het design is strak en eenvoudige dankzij de afgeronde hoeken. Er zit een regelbare thermostaat in: 10 temperatuurstanden en 9 wattage standen. Deze kookplaat is uitgerust met veel beveiliging zoals: oververhittingsbeveiliging, automatische veiligheidsuitschakeling en kinderbeveiliging. Heb je haast, maar wil je toch snel wat eten? Geen probleem, afhalen bij de chinees, of een magnetron is overbodig dankzij de powerBoost functie, zo heb je binnen no-time een voedzame maaltijd op tafel.

Tomado TIH5501B – Inductiekookplaat – Vrijstaand

Tomado heeft een vrijstaande inductiekookplaat namelijk de: ‘Tomado TIH5501B – Inductiekookplaat.’ Het mooie aan deze kookplaat dat deze 4 kookzones heeft, je de kookplaat overal kunt plaatsen, over 9 kookstanden beschikt en kras bestendig is. De boostfunctie zorgt ervoor dat je altijd gezond kunt eten, de afhaal chinees, pizzaboer en magnetron zijn daarmee verleden tijd. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te stoppen en te gaan koken.

Veelgestelde vragen:

Wat is het voordeel van een inductiekookplaat?

Met een inductiekookplaat kun je de temperatuur beter regelen, hierdoor kun je op een veilige manier koken. Bovendien wordt het kookproces versneld, daardoor kun je eerder genieten van je warme maaltijd. Een inductiekookplaat werkt niet op gas, maar op elektriciteit, hierdoor is het milieuverantwoord

Waarom wordt koken op een inductiekookplaat aanbevolen?

De Nederlandse overheid wil de gaswinning verminderen en op den duur stoppen. Het zoeke naar alternatieven voor het gasfornuis is daarom noodzakelijk. Krijg je een nieuwbouwwoning? Of ga je verbouwen? Kies dan voor een alternatief van het gasfornuis, dan ben je meteen goed voorbereid.