Steeds meer zie je ze door de lucht vliegen. Ze lijken op een soort helicopters of vliegtuigen maar het zijn drones. Drones zijn op afstand te besturen met een afstandsbediening, smartphone of tablet. Ze zijn verkrijgbaar met 4,6 of 8 propellers. Oftewel quad-, hexa- en octocopters. Hoe meer propellers, hoe meer stabiliteit. Je hebt ook drones met camera, hiermee kun je luchtfoto’s of video’s maken. De resolutie hiervan is vaak heel hoog. Er zijn drones verkrijgbaar voor diverse niveaus, voor beginners tot professionele drone bestuurders. Wil je weten welke drone voor jou geschikt is? Kijk dan in de lijst met 5 beste drones.

Lijst met 5 beste drones

DJI Mavic Mini More Combo

De DJI Mavic Mini More Combo drone is compact van formaat en geschikt voor reizende foto- en videografen. De drone is ingeklapt 14 x 8,2 x 5,7 centimeter, zo kun je hem heel gemakkelijk in je tas stoppen. Wil je video’s maken van evenementen of natuurgebieden? Dan zul je verstelt staan van het resultaat, want deze drone neemt 2,7K video’s op. Als de accu volledig is opgeladen kun je met de juiste weersomstandigheden een vlucht van 30 minuten maken. Deze drone beschikt over een 3 assige gimbal, dankzij deze gimbal worden schokken en video’s in je video’s vermindert. Het mooie aan deze drone is dat je hem met handgevaren, de DJI app of de meegeleverde afstandsbediening kunt bedienen. Met de app stel je de verschillende opname modi in. Denk dan aan: de Cinematic mode of QuickShot. In deze modi laat je jouw drone gemakkelijke bewegingen maken en kun je verschillende shots opnemen.

SG907 Smart Drone met Camera

De SG907 Smart Drone met Camera is zeer geschikt om prachtige beelden mee te schieten. Dankzij de 4K full HD camera, 50x zoom en 500 meter bereik is dit de perfecte drone. Deze drone beschikt over een eenvoudig besturingssysteem waardoor iedereen hem kan besturen. Dit zegt niets over het niveau, want hij is ook geschikt voor gevorderden. Veel professionals en youtubers gebruiken deze drone. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je hem makkelijk in je jaszak of tas kunt stoppen. De accucapaciteiten zijn uitmuntend, hierdoor kun je al je avonturen vastleggen. Deze drone beschikt over twee camera’s. De hoofdcamera zit aan de voorkant en kan 120 graden op en neer bewegen. Dit is de 4K Full HD camera, met een video resolutie van 2048×1080 P en een foto resolutie van 4096x3072P. De tweede camera is een HD camera en is geschikt voor het zicht. Deze camera filmt naar beneden en beschikt over een resolutie van 1280x720P. Je kunt dankzij de hoge kwaliteit lithium batterij 20 minuten vliegen.

Trendtrading Pocket drone met Camera 

De Pocket drone met Camera  van Trendtrading is geschikt voor in- en outdoorvluchten en heeft een reikwijdte 80 tot 100 meter. Deze drone is uitgerust met een Return mode, druk op de knop en de drone vliegt terug. Deze drone beschikt over een batterij die 7 tot 9 minuten meegaat, de oplaadtijd is 60 tot 70 minuten. Deze drone wordt kant-en-klaar geleverd, je kunt er dus zo mee vliegen. Je ontvangt er ook een afstandsbediening bij. Hier zit ook een 3.7V 500 mah oplaadbare batterij bij. Er zit ook een USB-oplader bij, zo kun je de batterij van de drone heel eenvoudig opladen. De opvouwbare armen van de drone zijn ideaal, hierdoor is de drone slechts 12,5cm x 7,5cm x 5 cm groot. Hij weegt 360 gram.

Fulvus Drone – Zwart – 4K Dual Camera 

De Drone – Zwart – 4K Dual Camera  van Fulvus biedt enorm veel intelligente vlucht modellen. Denk aan: Optical Flow Positioning, Follow me, Multi-point flight en Surround-modus. Het mooie aan deze drone is dat je meer vlieguren hebt dan normaal, je kunt dus meer professionele luchtfoto’s en video’s maken. Deze drone beschikt over een superieure krachtige 4K Dualcamera. De alles-in-een-functie levert kracht voor een soepele vlucht met stabiele zweefbewegingen. Er wordt een extra accu gratis bijgeleverd.

UpLiving™ Drone 4K Ultra HD – Dual Camera

Deze drone van UpLiving ook wel de UpLiving™ Drone 4K Ultra HD met Dual Camera is zeer handig in gebruik. Met deze drone kun je zeer scherpe foto’s maken vanuit een positie waarvoor een aantal jaar geleden nog helikopters werden gebruikt. Deze drone is uitgerust met twee 2160P camera’s, hij weegt slechts 210 gram. Deze krachtige camera’s kun je aansturen met je eigen smartphone. De drone heeft een bereik van maar liefst 100 meter. Is hij bijna leeg? Dan keert hij automatisch terug.

Veelgestelde vragen:

Wat kun je met een drone?

Met een drone kun je prachtige luchtfoto’s en video’s maken. Ook kun je er pakketjes mee leveren in de toekomst en wordt hij al in het leger gebruikt om dingen in de gaten te houden.

Waar moet je opletten als je een drone koopt?

Let allereerst op het niveau van de drone. Een drone besturen is best lastig, het is belangrijk dat je er een koopt die bij je niveau past. Verder moet je kijken naar de camera en de vliegtijd.