5 beste HDMI switches

Een beeldscherm van een televisie of computer heeft niet altijd voldoende poorten om alles op aan te kunnen sluiten. Je kunt dus niet optimaal gebruik maken van je HDMI-kabel. Dit is vervelend en je zult dan steeds je kabel moet wisselen indien je hem voor iets anders nodig hebt. Gelukkig zijn wij mensen slim en hebben wij daar iets voor bedacht. Je kunt nu gemakkelijk alles tegelijk gebruiken zonder dat je de kabels moet wisselen. Met de HDMI Switch is dit mogelijk. Maar wat is nu de beste HDMI Switch? In dit artikel vind je een lijst met de 5 beste HDMI-Switches.

Lijst met 5 beste HDMI Switches

MT Deals – HDMI Switch

MT Deals heeft nu de perfecte HDMI Switch op de markt gebracht. Deze Switch beschikt over 3 poorten, zo kun je dankzij deze drie aansluitingen meer apparatuur aansluiten zonder dat je kabels moet wisselen achter je televisie. De ondersteuning is in hoge resoluties en ondersteund resoluties tot wel 4K en 480i, 480p, 576p, 720p, 1080i,1080P. Via een knop kun je schakelen tussen de HDMI kanalen. Indien het apparaat actief is wordt dit aangegeven met het LED lampje, dit licht dan geel op. Daarna kun je een HDMI kanaal kiezen door te drukken op een van de knopjes.

A-Konic Usb C Naar HDMI Adapter 

Met deze HDMI Switch van A-Konic bevestig je eenvoudig naar externe apparaten door middel van de USB C met HDMI-aansluiting. Zo kun je bijvoorbeeld met deze type c naar HDMI convertor al jouw presentaties in 4K kwaliteit op een extern scherm zien. Het is gemakkelijk te bevestigen door middel van het PLUG en PLAY principe. Deze Switch is uitermate geschikt voor elke laptop welke beschikt over een USB type C aansluiting. Voorbeelden van laptops die je kunt gebruiken zijn: Macbook Pro, Chromebook, Surface, Dell, Lenovo en vele andere laptops welke beschikken over een Type-C input.

MMOBIEL HDMI Switch

De MMOBIEL HDMI Switch is veelzijdig en zorgt ervoor dat je jouw apparatuur met een kabel aan elkaar kunt koppelen. Is er een apparaat actief? Dit wordt automatisch aangegeven door het LED lampje dat oplicht. Switchen is niet moeilijk dat kan met een druk op de knop. De vergulde connectoren zorgen voor een optimale verbinding. Er komt geen oxidatie op waardoor alles nog beter blijft. De HDMI switch ondersteunt de volgende resoluties: 480i, 576i, 1080i, 480p, 576p, 720p, 1080p.

HDMI Switch 3 – 1 met afstandsbediening

Deze HDMI Switch 3 – 1 met afstandsbediening is perfect als je jouw apparatuur aan wilt sluiten en geen kabels wilt wisselen. Er kunnen drie apparaten op aan worden gesloten en je kunt makkelijk wisselen dankzij de bijgeleverde afstandsbediening. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want deze Switch is voor een zacht prijsje verkrijgbaar.

Zedar Usb C Naar HDMI kabel / Adapter

Zedar heeft een Usb C Naar HDMI kabel / Adapter op de markt gebracht waarmee kabels wisselen achter je apparaat verleden tijd wordt. Gebruik deze adapter om om een computer, notebook, smartphone of ander apparaat met USB type C uitgang te verbinden met een TV, monitor of projector met HDMI ingang. Je kunt deze kabel gebruiken voor 4K kwaliteit beelden.Dankzij de Thunderbolt 3 uitgang kun je er ook een MAC-book op aan sluiten. Het is een veelzijdige Switch waar je veel mee kunt.

Veelgestelde vragen:

Wat is een HDMI-Switch?

Het is eigenlijk heel eenvoudig om te beantwoorden een HDMI Switch is een apparaat wat je kunt gebruiken om meerdere HDMI-kabels aan een beeldscherm te koppelen. Een HDMI-Switch is vaak klein en je stopt het in een van de HDMI-poorten van het scherm, vervolgens zitten er meerdere poorten op, zo kun je er meerdere HDMI kabels op aansluiten.

Welke soorten HDMI Switches zijn er?

Er zijn natuurlijk diverse merken te verkrijgen. Verder is er een groot verschil er zijn twee soorten. Een HDMI Switch voor 4 kabels of voor 8 kabels. Dus een met 4 of 8 poorten.

Is er een verschil in de manier van overschakelen?

Ja, er zijn HDMI Switches die je met een knop aan-en-uit schakelt en er zijn Switches die je met een afstandsbediening kunt aan-en-uitzetten.

Hoe gebruik je een HDMI Switch?

Het is belangrijk dat je kijkt hoeveel apparaten je wilt aansluiten. Heb je een game computer, stereo of DVD-speler die je op je televisie wilt aansluiten? Dan is een HDMI Switch met maar drie poorten net genoeg. Het is belangrijk dat je kijkt naar hoeveel poorten je nodig hebt. Daarna plug je hem in het apparaat en koppel je de andere apparaten eraan.