2 oplossingen voor als je harde schijf niet werkt

Problemen met je harde schijf komen vaak voor. Of je nu een Mac of een Windows pc hebt, een harde schijf kan altijd problemen hebben. Een harde schijf is een van de belangrijkste onderdelen die je moet controleren. Werkt deze niet goed dan kan dit allerlei problemen op je computer veroorzaken. Het defect van een harde schijf kan de oorzaak zijn van een op een stapeling van problemen. Het kan plotseling crashen en dan ben je nog verder van huis. Je kunt de harde schijf dan vervangen, maar je kunt ook oplossingen treffen om het zelf op te lossen. In dit artikel vind je 2 oplossingen om je harde schijf weer werkend te krijgen.

2 oplossingen om je harde schijf weer werkend te krijgen

1. Kijk naar de instellingen van je energiebeheer

Het is mogelijk dat je jouw computer hebt ingesteld om energie te besparen en om een externe harde schijf los te koppelen. Dit gebeurt vaker mat laptops en Mac books. Je kunt de energie-instellingen makkelijk controleren en het zo herstellen. Door met je linkermuisknop op Start en devmgmt.msc in te voeren op de zoekregel en daarna Enter in te drukken kun je naar het instellingen menu gaan. Vervolgens selecteer je apparaat beheer en zoek je het tabblad Universal Serial Bus Controllers en klik je erop. Daarna selecteer je het externe apparaat in de lijst en klik je erop met de rechtermuisknop. Selecteer daarna Eigenschappen en klik vervolgens op het tabblad Energiebeheer. Heb je dit gedaan? Dan controleer je de externe harde schijf om energiebesparende tekens toe te staan, op deze manier kun je de fout oplossen. Wanneer je ziet dat het vakje “Sta toe dat je computer dit apparaat uitschakelt om energie te besparen” is geselecteerd kan dat betekenen dat je computer elk apparaat kan uitschakelen om energie te besparen. Schakel het vakje uit dan uit en klik op OK. Start vervolgens jouw computer opnieuw op en controleer de werking van de externe harde schijf.

2. Ruim je virussen op

Virussen kunnen veel schade aanbrengen aan je harde schijf. Het is daarom een must dat je regelmatig een virusscanner op je computer los laat. Enige nadeel is dat je computer er traag van wordt. Het voordeel is natuurlijk dat je op deze manier een defect aan je harde schijf voorkomt. Dit is waarschijnlijk veel waardevoller dan dat jouw harde schijf crasht. Download een app met een virusscanner of koop er een en zet deze op je computer. Er zit veel verschil in virusscanners dus zoek wel uit wat de beste is. Laat deze zijn werk doen en je computer blijft schoon.