5 x beste externe harde schijf

Een computer beschikt in deze tijd vaak over veel opslagcapaciteit, zeker als je kijkt naar hoeveel opslagcapaciteit een computer vroeger had. Nu zul je denken dat is toch genoeg? Maar niets is minder waar. In deze tijd draaien we zwaardere programma’s op onze computer, hebben we veel video’s en foto’s en willen we ook veel bewaren. Door alles op de computer te bewaren raakt je computer snel vol. Crasht een computer, dan loop je het gevaar dat je alles kwijt raakt. Daar is nu een oplossing voor met een harde schijf kun je dit probleem voorkomen. Je kunt een back-up maken van een bestand en zo heb je weer meer ruimte over. Bestanden kwijtraken is nu verleden tijd. Maar weet jij wat de beste externe harde schijf is? In dit artikel vind je een lijst met de 5 beste externe harde schijven.

Lijst met 5 beste externe harde schijven


Seagate Expansion Portable 1TB – Externe harde schijf / Zwart


Seagate Expansion Portable 1TB – Externe harde schijf is verkrijgbaar in het Zwart
. Je kunt met deze harde schijf heel makkelijk extra opslagcapaciteit toevoegen aan je desktop of laptop. Deze externe harde schijf is voorzien van 1TB opslaggeheugen en zorgt ervoor dat jij een back-up kunt maken van al je persoonlijke foto’s, video’s of muziek. De USB 3.0 aansluiting is ideaal voor de bestandsoverdracht bovendien is alles in een mum van tijd geregeld. Het mooie is dat dezelfde aansluiting de schijf gebruikt daarnaast voor de voeding, waardoor je niet afhankelijk bent van een externe stroomadapter. Deze externe harde schijf is niet standaard geformatteerd voor Mac. Heb jij een Mac? Formatteer dan eerst de schijf voordat je hem gebruikt. Je kunt dankzij het compacte formaat eenvoudige een bestandsoverdracht in gang zetten.


WD Elements Portable 1 TB


WD Elements Portable 1 TB
externe harde schijf is eenvoudig om mee te nemen dankzij het compacte formaat. Hij is gebruiksklaar voor Windows-pc’s, hij is niet geformatteerd voor iOS en niet draadloos. Deze externe harde schijf werkt perfect samen met USB 2.0 en USB 3.0 apparaten. Het is een externe harde schijf die licht van gewicht is en voldoende opslag biedt voor ruim 100.000 foto’s of backups van andere bestanden.

Seagate Game Drive PS4 & PS5 – 2TB

Wil jij een externe harde schijf welke exclusief is ontworpen voor je Playstation? Kijk dan eens naar deze externe harde schijf. De Seagate Game Drive PS4 & PS5 – 2TB is een externe harde schijf die via een usb werkt, een voedingskabel is dus niet nodig. Je kunt ruim 50 games bewaren op deze externe harde schijf. Deze externe harde schijf is perfect voor de PS4 console, maar minder snel dan een SSD schijf.

G2G Portable – Externe harde schijf

G2G Portable – Externe harde schijf is perfect om alles te backuppen. Hij is compact en snel, je kunt er ruim 200.000 foto’s op opslaan, of gebruiken om andere dingen te back-uppen. Deze externe harde schijf is klein, licht en heeft een USB 3.0 aansluiting. Ook is de USB 3.0 aansluiting compatible met USB 2.0 poorten. Zo is de harde schijf ook te gebruiken voor oudere computers. Schaf je deze externe harde schijf aan? Dan krijg je er een gratis beschermhoes bij.


Seagate Backup Plus Slim – 2 TB 


Seagate Backup Plus Slim – 2 TB 
is compact van formaat en makkelijk mee te nemen. Zet al je bestanden neer in de aangewezen map voor automatische bestandssynchronisatie. Hij is compatibel met USB 3.0 en USB 2.0 , maar beschikt niet over een stootvaste behuizing. Deze externe harde schijf beschikt over 2TB opslagruimte wat heel veel is. Deze externe harde schijf maakt het daarom mogelijk om alles te back-uppen. Door de USB aansluiting ben je niet afhankelijk van een stroomadapter.

Veelgestelde vragen:

Wat is een externe harde schijf?

Een externe harde schijf is een kastje dat jou de mogelijkheid biedt om bestanden op te slaan die je niet op je computer of laptop kan of wilt opslaan. Hij is zeer compact en biedt veel opslagruimte. Bovendien is het ideaal om back-ups op te zetten.

Hoe vind je de juiste externe harde schijf?

Het is allereerst belangrijk dat je weet hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt. Ook moet je weten wat je wilt opslaan en welke aspecten je belangrijk vindt. Door een lijstje te maken kom je er achter wat je nodig hebt en welke eigenschappen belangrijk zijn. Op deze manier vind je de harde schijf die bij je past.