5 x beste e-readers

Boeken zijn van alle tijden. Sinds de opkomst van het boek is een boek niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vroeger waren boeken alleen voor de: geestelijken en adel weg gelegd. Het was duur om een boek te maken, voor de drukkunst ging het zelfs nog met de hand. Zelfs niet iedereen kon lezen. Daardoor waren er niet veel mensen die boeken kochten of lazen. Sinds de leerplicht leert iedereen lezen. Hierdoor zijn boeken voor iedereen toegankelijk geworden. Ook is het sinds de drukmachine er is , goedkoper om een boek te produceren. Daardoor leest bijna iedereen wel eens een boek. Sinds de opkomst van de digitalisering, computers en het internet is het digitale boek zeer populair. Je kunt een digitaal boek (ook wel e-book genoemd) op je: laptop, smartphone of tablet lezen. Dit is handig, maar het kan ook op een e-reader. Wil jij een e-reader? Weet je niet welke je wilt kopen? Kijk dan in de lijst met 5 beste e-readers.

Lijst met 5 beste e-readers

Veelgestelde vragen:

Kobo Clara HD – E-reader

De Kobo Clara HD – E-reader is de lichtste en meest compacte e-reader die er is. Het is een zeer geliefde e-reader als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding. Deze e-reader heeft een schermgrootte van 6 inch (15,2 cm) en is reflectie vrij. De opslagcapaciteit is 8GB (telt voor 6.000 boeken), een schermresolutie van 300 ppi, instelbare lichtkleur en automatische aanpassing door middel van lichtsensoren, Wifi verbinding en batterij capaciteit van meer dan een week.


Dapoda® Premium E-Reader met hoesje en oordopjes

De e-reader van Dapoda is zeer scherp geprijsd. Over het algemeen zijn e-readers best prijzig. Indien ze goedkoper zijn, zijn ze vaak van slechtere kwaliteit. Dit heb je niet met deze e-reader, die ook nog eens over een heel groot scherm beschikt en 8GB opslag. De e-reader weegt slechts weegt slechts 280 gram, en heeft een ergonomisch design, zo is het fijn om te lezen, zonder dat je ergens last van krijgt. 

Onyx Boox Poke 2 E-inkt e-reader 6″, Android 9, Playstore, 300 DPI, warm/koudlicht

De Onyx Boox Poke 2 E-inkt e-reader met Android 9,Playstore en 300 DPI, warm/koudlicht is de e-reader die je moet hebben. Deze e-reader met een oog vriendelijk scherm bied je een E Ink Carta-display met AG-antireflectie-coverlens, een resolutie van 1488 x 1072 bij 300 dpi en geeft scherpere en duidelijkere teksten. De afmetingen en het gewicht zijn: 53 × 107 × 6.8 mm en 150 g daarmee is de Poke 2 de kleinste e-reader die op de markt te verkrijgen is. Het is een fijne e-reader voor een goede prijs. Kijk dus niet verder en kies voor deze e-reader.

Autovision AV64 Lumiread ereader met instelbare achtergrondverlichting – inclusief lederen omslag

De Autovision AV64 Lumiread e-reader met instelbare achtergrondverlichting, inclusief lederen omslag is een van de snelste e-readers die je kunt krijgen. Deze e-reader beschikt over een zeer snelle processor en een groot extern geheugen. Met dit geheugen kun  je tot 5000 e-books op de e-reader plaatsen, daarnaast is de e-reader uitbreidbaar met een micro SD-kaart (tot mx 32GB). Het is een e-reader die voor een mooie prijs te verkrijgen is. Je zult dus niet snel ontevreden zijn, want aan de prijs- en kwaliteit ligt het zeker niet.


Denver EBO-630L E-Reader – 6” E-INK panel – voor lampje – 4 GB

Denver heeft een unieke e-reader op de markt gebracht. De prijs is zeer gunstig en als je naar de kwaliteit kijkt kun je zeker zeggen dat die goed is.Verder is dit een geweldige e-reader omdat: Deze e-reader over over 4GB aan ingebouwde opslag beschikt, en ondersteunt een Micro SD-kaart tot 32GB. Mede door de ingebouwde 1500mAh lithium batterij 20 uur is deze e-reader te gebruiken bij normaal gebruik. Verder is deze e-reader geweldig omdat deze: 160 uur stand-by kan blijven. De oplaadtijd bedraagt ongeveer 3,5 uur, deze E-reader is geschikt voor de E-bookformaten: PDF, FB2, MOBI, TXT, RTF, HTML, HTM, CHM, DOC, DOCX, XLS / XLSL, PPT/PPTX, PDB, DJVU, DVJ, ZIP, RAR, 7ZIP, Ondersteunt ADOBE.

Waarom is lezen goed voor je?

Lezen zorgt ervoor dat je kennis vergaart. Verder zorgt het voor meer focus, goede concentratie, beter geheugen en minder stress. Je zult merken dat als je wat leest voor het slapen gaan, dat je beter in slaap zult vallen. Ook op vakantie is het heerlijk ontspannen met een boek.

Wat is het voordeel van een e-reader?

Je hoeft allereerst geen zware boeken mee te zeulen. Verder kun je op een e-reader veel boeken laden. Hierdoor heb je altijd je favoriete boek bij de hand. E-readers zijn makkelijk toepasbaar, ze zijn te vergroten (geen leesbril nodig) en handig om op te bergen. Bovendien bespaar je papier doordat je geen papieren boeken koopt.