Problemen met je soundbar? Zo los je het op!

Je wou van je speakers af en gaan genieten van goed geluid. Maanden geniet je van het prachtige geluid en al je muziek, maar dan doet hij het ineens niet. Je hebt je aan de handvaten van de verkoper gehouden, maar je hoort niets meer. Wat doe je dan? Problemen met je soundbar zijn makkelijk op te lossen. Gewoon door: de bijgeleverde handleiding te lezen, Google te raadplegen of vragen aan andere gebruikers op Facebook groepen en forums te stellen. Het is fijn als je hier meer kennis over hebt. Daarom schrijf ik nu dit artikel, om een bijdrage te leveren aan deze kennis. Zodat je snel weer kunt genieten van je soundbar en je muziek.

De vijf meest voorkomende problemen en de oplossing

1. Je t.v. heeft een HDMI aansluiting, maar je soundbar niet (of omgekeerd).

Is dit het geval? Dan moet je online of in de winkel een HDMI converter aanschaffen. Daarmee koppel je de optische kabels probleemloos aan je HDMI kabel.

2. Je hebt een televisie en een soundbar met een optische aansluiting aan elkaar gekoppeld.

In dit geval moet je ervoor zorgen dat je de situatie veranders. Stop de optische kabels erop nieuw in. Daartoe klik je op de mute knop, pas je de instellingen van je televisietoestel aan en raadpleeg je de handleiding van je televisie of je de juiste audio-uitgang hebt geselecteerd.

3. Je hoort geen lege bastonen in je subwoofer.

In dit geval kan het zo zijn dat het aan de muziek ligt die je luistert, maar het kan ook zijn dat er een verkeerde koppeling is met je soundbar. In dit geval moet je de subwoofer opnieuw aan je luidsprekerbalk koppelen of je instellingen na checken op juistheid.

4. Het lukt je niet om je soundbar met je afstandsbediening van je televisie te bedienen.

In dit geval kun je beiden apparaten via Bluetooth aan elkaar koppene. Lukt dit ook niet, dan kun je (indien je een Samsung ondersteunende televisie hebt) de optie sound connect kiezen.

5. Je hebt op beiden apparaten een HDMI aansluiting, maar het lukt je niet om met de juiste soort HDMI kavel je geluidsweergave te verbeteren.

Loop in dit geval je instellingen na, je hebt namelijk te maken met verschillende HDMI kabels, welke elkaar niet altijd in de dataoverdracht ondersteunen. Het is in dit geval belangrijk om de HDMI ARC optie te selecteren.