5 x beste compacte camera’s

Herinneringen bewaren zijn altijd mooi. Al helemaal als het een foto is. Daarmee kun je jouw meest waardevolle herinneringen bewaren. Een foto kan emoties en gebeurtenissen vastleggen. Het is mooi om daar later op terug te kijken. Het is fijn als je mooie foto’s kunt maken. Zeker sinds de komst van de digitale camera is het maken van foto’s hipper dan ooit. Het is niet duur meer en zeer eenvoudig. Wil jij mooie foto’s maken? Kijk dan eens naar een compact camera. Het mooie van een compact camera is dat je deze makkelijk in je broekzak kunt stoppen. Een compact camera neemt namelijk niet veel ruimte in beslag. Wil jij een compact camera, maar weet je niet welke? Kijk dan in de lijst met 5 beste compact camera’s. Je zult er vast en zeker een vinden die bij je past.

Lijst met 5 beste compact camera’s

Canon PowerShot SX432 IS

De Canon PowerShot SX432 IS geeft jou de mogelijkheid om tot 45x meer zoom te halen. Deze compact camera beschikt over de volgende eigenschappen: 1/2.3 inch, 20 megapixelsISO waarde ,100 – 1600 ISO, kortste sluitertijd1/4000Optische zoom, 45 X beeldstabilisatie, beeldstabilisatie in de body, bestandsindeling JPEG ,geheugenkaartslot, SD-kaart en hulplicht. Het is een zeer compacte camera waarmee je video’s en foto’s kunt maken. Deze compact camera is lief voor niets zeer favoriet en wordt veel verkocht.

Sony Cybershot DSC-H300

De Sony Cybershot DSC-H300 is een compact camera met extra groot zoombereik. Het is een camera die eenvoudig is in gebruik en
een krachtige zoom heeft, welke zorgt voor levensechte details. Met de 35x optische zoom beschik je over een zeer krachtige zoomlens, daarmee kun je met de Cyber-shot detailfoto’s maken, dit vanaf elke brandpunt afstand. Het is een zeer geliefde camera en beschikt over een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Panasonic Lumix DC-FZ82 – Zwart

De Panasonic Lumix DC-FZ82 verkrijgbaar in het zwart is een goede allround Bridge camera. Je kunt met deze camera heel makkelijk foto’s maken van dichtbij of veraf.  Dankzij de 20-1200mm zoomlens is het mogelijk om prachtige landschappen te fotograferen dit bijvoorbeeld in: brede panorama beelden. Verder kun je de FZ82 ook de 60x zoom gebruiken om je onderwerp dichterbij te halen. Daarna bekijk je de foto’s gelijk terug op het 3.0 inch LCD display. De FZ82 compact camera stelt jou in staat om video’s te maken in 4K beeldkwaliteit met 25 of 30 beelden per seconde. Het geluid is helder en je hebt een goede stemmicrofoon tot je beschikking.

Sony Cybershot DSC-HX90V

De Sony Cybershot DSC-HX90V is een compact camera met veel positieve eigenschappen. Zo heeft deze compact camera:  een groot zoombereik, GPS, OLED beeldzoeker en kantelbaar scherm. De BIONZ X-beeldverwerking processor  zorgt voor meer details en minder dingen die irriteren. De 18,29-MP Exmor R-CMOS-sensor zorgt voor een hogere beeldkwaliteit en de lens van Zeiss zorgt voor de beste kwaliteit.

Canon IXUS 185 

De Canon IXUS 185  is een compact camera waarbij je denkt als je hem ziet: ‘die moet ik echt hebben.’ Het is een compact camera met 8x optische zoom, 20 megapixel sensor en Full HD video kwaliteit. Het is een compact camera die voldoet aan al je wensen, daarmee is hij toepasbaar binnen elk budget, zonder dat de kwaliteit van de foto’s en video’s vergaat. Het is een zeer geliefde camera waar je veel mee kunt.

Veelgestelde vragen:

Hoe legde men vroeger herinneringen, portretten en dingen vast?

Voordat het fototoestel nog niet bestond legde men herinneringen, portretten en andere dingen vast door deze te tekenen of schilderen. Er waren schilders- en tekenaars die alles heel natuurgetrouw konden vastleggen. Het leek soms zelfs echt op een schilderij. Wel duurde het altijd heel lang voordat iets vastgelegd was.

Hoe vind je de juiste compact camera?

Het is best lastig om de juiste compact camera te vinden. De lijst met 5 beste compact camera’s zal je alvast helpen. Het is vooral belangrijk dat je voor jezelf bepaald wat je eisen zijn. Moet hij waterdicht zijn? Moet de compact camera ook video’s kunnen maken? Moet de compact camera zwaar zijn? In welke resolutie moet een compact camera foto’s maken? Hoeveel moet je kunnen inzoomen? Dit zijn allemaal vragen die je kunt beantwoorden. Indien je het antwoord weet kun je al snel de camera vinden die bij je past.

Is een compact camera duur?

Nee, over het algemeen kun je wel een compact camera vinden die binnen je budget past. Let wel op: je moet dan niet te hoge eisen stellen.