Met een dashcam kun je al jouw autoritten automatisch opnemen. Je plaats een dashcam aan de binnenkant van de voorruit van je auto. Het wordt ook wel een dashboard camera genoemd. Het voordeel hieraan is dat het apparaat alles registreert wat jij ook door de voorruit ziet. Een dashcam is dus erg handig. Maar wat is nu de beste dashcam? In de lijst met 5 beste dashcams vind je een overzicht, op deze manier is het voor jouw eenvoudiger om de juiste dashcam uit te zoeken.

Lijst met 5 beste dashcams


AZDome M10 Pro 4K Touch Wifi GPS dashcam


De ANWB heeft de AZDome M10 Pro 4K Touch Wifi GPS dashcam
uitgeroepen tot beste dashcam van het jaar. Deze dashcam filmt met een haarscherpte 4K resolutie, heeft Wifi en ingebouwde GPS. Je kunt deze dashcam eenvoudig bedienen met het heldere 3.0 inch OLED touchscreen scherm. De interface is gebruiksvriendelijk, op deze manier kun je de instellingen eenvoudig wijzigen. Verder kun je met enkele drukken op het scherm alle opnames bekijken. Samen met de ‘Waving’ S.O.S functie kan er met een beweging een snapshot worden gemaakt, waarmee de situatie goed in kaart kan worden gebracht.

Xiaomi 70mai Pro Dash Cam – Global

De Xiaomi 70mai Pro Dash Cam – Global is uniek en helpt jou om alles vast te leggen tijdens een autorit. Dankzij de brede lens van 140 graden legt de Xiaomi alles goed vast. De dashcam maakt gebruik van een Sony IMX335-sensor, op deze manier ben je verzekerd van haarscherpte foto’s. De camera ondersteunt ook WDR (Wide Dynamic Range, waarmee je heldere video’s op kunt nemen. Het maakt niet uit of er veel of weinig licht is, deze camera levert altijd heldere beelden. Het is een zeer veelzijdige dashcam waarmee je goed uit te voeten kunt.

Nextbase 512GW – dashcam met wifi

De Nextbase 512GW – dashcam met wifi is werkelijk geniaal. Het mooie aan deze dashcam is dat hij over WiFi beschikt. Met de Quad HD 1440p opnamemogelijkheden en de nieuwste sensor technologie kun jij lange tijd vooruit. De kwaliteit van de opnames zal je verbazen. De allernieuwst technologie zorgt voor een verbeterd beeld, dit is exclusief voor Nextbase – en de 512GW biedt fellere kleuren, op deze manier ben je verzekerd van een perfect beeld.


KENWOOD DRV-A601W 64gb Wifi GPS 4K dashcam

Kenwood staat bekend om zijn audio, maar komt nu ook met een uitstekende dashcam op de markt. Het is een dashcam die jou van de beste opnames voorziet. Deze dashcam filmt met super scherpe 4K beeldkwaliteit (3840x2160p) in 30fps. Door het gebruik van de 8.3 Megapixel beeldsensor zijn alle details zoals kentekens en personen goed zichtbaar. Het is een dashcam die prettig is in gebruik.


Nextbase 322GW – dashcam – Dashcam voor auto met wifi 

De
Nextbase 322GW – dashcam – Dashcam voor auto met wifi 
is de dashcam die jou helpt om de juiste beelden vast te leggen. Met deze dashcam zul je nooit meer last hebben van eventuele ontkenningen van de tegenpartij als je een ongeluk hebt gehad. Deze dashcam beschikt over een parkeermodus, kijkhoek van 140 graden en looprecording.

Veelgestelde vragen:

Wat is het voordeel van een dashcam?

Met een dashcam neem je al jouw autoritten automatisch op. Een dashcam registreert alles en ziet dus wat jij door de voorruit ziet. Verder kan een dashcam eventuele snelheden meten, locaties traceren en gesprekken in de auto opnemen. Een auto ongeluk gebeurt sneller dan je denkt. Indien je te maken krijgt met een ongeluk of dit ziet gebeuren kan een dashcam jou veel voordelen bieden. Veel verzekeraars staan hier positief tegenover, het is immers vaak moeilijk te herhalen hoe een ongeluk heeft kunnen gebeuren, of wie het ongeluk veroorzaakt heeft. Maak je een roadtrip? Dan is het ook leuk om een dashcam te hebben, je neemt immers de hele reis die je maakt op vanuit je voorruit.

Hoe vind je de juiste dashcamera?

Het is soms lastig om de juiste dashcamera te vinden. Het is vooral van belang dat je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding. Het is immers belangrijk dat je waar krijgt voor je geld. Maak een lijstje met alle specificaties die je belangrijk vindt. Lees reviews en raadpleeg deskundigen.

Is het gebruik van een dashcam toegestaan?

Ja, indien je vanuit je eigen auto filmt mag dit. Je filmt immers een situatie en niet zomaar mensen. Het gebruik van een dashcam wordt door veel verzekeraars zelfs gestimuleerd. Het is ook in hun voordeel, omdat zij op deze manier geen last hebben van eventuele ontkenningen.