Vroeger waren we niet zoveel bezig met onze gezondheid als nu. Eerst was het de normaalste zaak van de wereld om naar de frituur te gaan of je friet zelf te bakken. Dit is komt nu steeds meer in opspraak. Gezond eten is in en mensen zijn bewuster bezig met voeding. Hierbij wordt vaak gefocust op het verlagen van de vetinname. De airfryer is hier uitermate geschikt voor. Je kunt op deze manier genieten van al jouw favoriete snacks en gerechten, zonder dat er teveel vet in zit. Een airfryer maakt gebruik van hete lucht, het is dus eigenlijk een soort heteluchtoven. Maar er zijn er tegenwoordig zoveel te koop. Wat is nu de beste? Kijk daarom in deze lijst met de 5 beste airfryers.

Lijst met 5 beste airfryers


Princess 182055 Digital Family Aerofryer XXL – Heteluchtfriteuse

De consumentenbond predikte in juni 2020 dat de
Princess 182055 Digital Family Aerofryer XXL – Heteluchtfriteuse
de beste koop is wat airfryers betreft. Deze airfryer beschikt over: 8 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s, digitaal touchscreen voor het aanpassen van de temperatuur en een antikleeflaag. Je kunt 1500 gram frites erin bakken, de grilpan is inbegrepen en er zit een timer op.


Philips Premium Airfryer XXL HD9650/90 – Hetelucht friteuse

Met de
Philips Premium Airfryer XXL HD9650/90 – Hetelucht friteuse
kun je: bakken, grillen, roosteren, braden en frituren. Dit alles met minder dan 90% vet. Bij aanschaf ontvang je een receptenboek. De grote capaciteit zorgt ervoor dat je complete maaltijden in een keer kunt bereiden. Deze airfryer is energiezuiniger dan een heteluchtoven en schoner dan een friteuse.

Princess 182020 Digitale Aerofryer XL – Heteluchtfriteuse

Met een inhoud van 3,2 liter is de Princess 182020 Digitale Aerofryer XL – Heteluchtfriteuse perfect om grote hoeveelheden te bereiden. Je kunt ermee grillen dankzij het gril rooster, verder zit er een timer op en kun je kiezen uit acht verschillende bakprogramma’s. De prijs/kwaliteit verhouding is subliem en je krijgt waar voor je geld.

Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90 – Hetelucht friteuse incl. automatische bakprogramma’s (Smart Sensing)

Behoudt de maximale smaak van je voeding met de Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90 – Hetelucht friteuse incl. automatische bakprogramma’s (Smart Sensing). Met een minimale hoeveelheid vet behaal je een perfect resultaat met een druk op de knop, dankzij de Smart Sensing-technologie. Deze functie zorgt voor de optimale bereiding van je gerecht, de warmhoud- en opwarm functie zorgt voor de juiste temperatuur. De snelle baktijden zorgen bovendien voor gelijkwaardige bakresultaten.

Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer – Hetelucht friteuse

Deze kleine heteluchtfriteuse van Tristar past binnen ieders budget. Er is een timer inbegrepen en verder kun je met deze airfryer: bakken, braden, grillen, frituren en roosteren. Verder is deze airfryer voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Het is prettig om op deze manier te koken. Houdt er wel rekening mee dat je niet meer dan 800 gram kunt bereiden met deze airfryer.

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de voordelen van een airfryer?

De airfryer is eigenlijk een soort heteluchtoven en friteuse in eens. Noem het voor het gemak maar een heteluchtfriteuse. Het voordeel hieraan is dat je friet kunt vakken zonder de hoeveelheid vet die je normaal gesproken nodig hebt. Verder kun je er nog veel meer in bakken zoals: aardappelen, groente, vlees, broodjes, taart en cake. Ook grillen is een optie. Het is eigenlijk simpel, het grote voordeel van een airfryer is dat je geen friteuse en heteluchtoven meer nodig hebt, je kunt er alles mee en deze twee worden overbodig.

Waar moet je opletten als je een airfryer koopt?

Een keuze is natuurlijk nog altijd persoonlijk, het is dan ook lastig om te zeggen waar je exact op moet letten. Wat wel heel belangrijk is dat je let op wat jezelf belangrijk vindt. Er zijn zoveel mogelijkheden en opties. Je maakt het jezelf makkelijker als je een lijstje maakt met wat jij belangrijk vindt, stel ook een budget op. Op deze manier zul je makkelijker vinden wat je zoekt. Lees ook reviews en vraag in je omgeving wat zij de beste airfryer vinden. Let er in ieder geval op dat je garantie krijgt, dat de airfryer lang mee gaat, dat hij veel opties heeft en dat hij makkelijk schoon te houden is.

Hoe houd je een airfryer schoon?

Een airfryer is zeer gemakkelijk om schoon te houden. In tegenstelling tot een gewone friteuse, waar je continu aan het hannesen bent met oud frituurvet. Dit is met de airfryer verleden tijd, je gebruikt geen vet, dus is het makkelijker om deze schoon te houden. Alleen even met een doekje er doorheen en klaar ben je.