5x verschillende telefoonhoesjes en hun voordelen

Wanneer jij net een spiksplinternieuwe telefoon hebt aangeschaft, wil je daar natuurlijk zo zuinig mogelijk mee omgaan. Het zal immers flink balen zijn wanneer de telefoon meteen onder de krassen komt te zitten. Gelukkig kan een telefoonhoesje het een en ander beschermen. Maar, welk telefoonhoesje past dan het beste bij jou? Ontdek het hieronder, waar we de verschillende telefoonhoesjes met elk hun eigen pluspunten bespreken.

1. Backcover

Wanneer je op zoek bent naar een Samsung hoesje kom je erachter dat er talloze telefoonhoesjes bestaan. Je stuit waarschijnlijk meteen op de backcover: een van de meest populaire telefoonhoesjes. Zoals de naam al doet vermoeden is het een hoesje dat alleen de achterkant van jouw telefoon beschermt. Dat is erg handig, want hierdoor neemt de telefoon met het hoesje niet veel ruimte in beslag. Hierdoor kun je jouw telefoon nog gewoon opbergen in jouw jas- of broekzak. Een nadeel kan zijn dat de voorkant van de telefoon niet wordt beschermd tegen krassen. Gelukkig biedt een screenprotector een simpele oplossing.

Daarnaast bestaan er ook backcovers met een koord bevestigd aan de achterkant. Hierdoor kun jij jouw telefoon als een soort tasje dragen. Deze hoesjes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, omdat ze gewoon superhandig zijn. Je hebt altijd jouw telefoon bij de hand en voor de klungelige mensen onder ons: je laat ‘m ook niet meer zo gauw vallen. 

2. Bookcase

In tegenstelling tot de backcover wordt bij de bookcase de voorkant van jouw telefoon wél beschermd. Dit hoesje heeft namelijk de vorm van een klein boekje, vandaar ook de naam ‘bookcase’. Je kunt het hoesje eenvoudig open- en dichtklappen, zodat het hoesje jouw telefoon optimaal beschermt. Bovendien is er in het hoesje vaak ook nog ruimte voor wat pasjes of briefgeld. Ideaal, want zo dient het hoesje als bescherming én portemonnee in een. Scheelt ook weer wat ruimte in jouw jaszak. Een nadeel kan zijn dat het hoesje aardig wat ruimte in beslag kan nemen, maar dat ligt er natuurlijk ook aan hoeveel pasjes jij in het hoesje stopt.

3. Bumper

Wil jij dat jouw nieuwe telefoon de show steelt? Dan mag jouw telefoon natuurlijk worden gezien. Eigenlijk is een hoesje dan zonde, maar aan de andere kant wil je natuurlijk jouw telefoon wel optimaal beschermen. Een bumper is hiervoor ideaal. Een bumper beschermt namelijk alleen de zijkanten van jouw telefoon. De achterkant blijft hierdoor gewoon zichtbaar. Helaas zal een bumper lang niet zo goed beschermen als de bovengenoemde hoesjes, maar een screenprotector én voorzichtig gebruik kan al een boel risico uit de weg gaan.

4. 2-in-1 telefoonhoesje

Tegenwoordig bestaan er ook de zogenoemde ‘2-in-1 hoesjes’. Zoals de naam eigenlijk al verklapt worden er twee soorten telefoonhoesjes gecombineerd in een design. Het is namelijk een combi van de bookcase en de backcover. Wanneer je niet goed weet of je nou voor een bookcover of een backcase wil gaan, is dit de gulden middenweg. De backcover en de bookcase zijn met een magneet verbonden met elkaar. Ga je op stap en wil je jouw portemonnee niet meenemen? Dan klik je de bookcase op de backcover en je bent klaar om te gaan!

5. Sportarmband

We kunnen niet zonder onze telefoon de deur uit. Zelfs niet wanneer we gaan sporten. En dat is ook logisch, want de telefoon is nou eenmaal onmisbaar voor een bijpassende workout playlist. Vandaar dat een sportarmband een ideaal telefoonhoesje is wanneer je veel hardloopt of fitnest. Het hoesje bevestig je met de elastieken band om jouw arm, zodat jij altijd jouw telefoon bij je hebt. En een groot voordeel is dat deze hoesjes ook nog eens waterdicht zijn.