Inshared Autoverzekering 2

5 tips om veilig te rijden bij storm

5 tips om veilig te rijden bij storm


In de herfst en winter ben je extra blij met je autoverzekering. De kans op stormachtig weer, en dus schade, is dan een stuk groter. Hoe rijd je veilig als het stormt? Deze 5 tips helpen je.

Storm op komst? 5 tips om veilig te rijden

1. Rijd langzamer

Het is altijd verstandig om je snelheid aan te passen op het weer. Zo is het bij regen, storm en sneeuw slim om een stuk langzamer te rijden dan normaal. Houd meer afstand van je voorgangers en let extra op bij open vlaktes. Daar heb je nog meer last van de wind.

2. Pas op voor aquaplaning

Wel eens van aquaplaning gehoord? Als er veel water op de weg ligt en je hard rijdt, dan loop je het risico dat de banden het contact met het wegdek verliezen. Levensgevaarlijk, want je bent de controle over de auto kwijt. Rijd als het regent daarom niet te snel. Ook is het slim om regelmatig het profiel van je banden te checken. De kans op slipgevaar is veel groter als je banden weinig profiel hebben.

3. Houd je handen aan het stuur

Als het stormt, is het niet het juiste moment om nonchalant te rijden. Houd je beide handen aan het stuur en let goed op als je ingehaald wordt door een vrachtwagen. Dat zorgt voor een extra windvlaag.

4. Controleer de bandenspanning

Je rijdt veiliger op banden met de juiste spanning. Of het nu regent, sneeuwt, stormt of het stralend weer is. Zachte banden maken minder contact met het wegdek, waardoor je minder grip hebt. Daarnaast hebben zachte banden een langere remweg en is de kans op aquaplaning en een klapband groter. En banden met de juiste spanning gaan ook nog eens langer mee en helpen je brandstof besparen.

5. Neem liever geen weg met veel bomen

Bij flinke storm kun je beter niet kiezen voor een binnendoor weggetje met veel bomen. Wind en bomen zijn namelijk een gevaarlijke combinatie. Let bij het kiezen van parkeerplek extra op. Kies het liefst voor één zonder bomen. Je wil geen afgewaaide tak of omgevallen boom op je voorruit.

Vergeet geen autoverzekering af te sluiten

Onvoorspelbaar weer zorgt voor onvoorspelbaar gedrag op de weg. Kortom: de kans op schade is groter. Naast extra goed opletten bij stormachtig weer, is het meer dan fijn als je een autoverzekering hebt (en zelfs verplicht!). Ben je toe aan een nieuwe verzekering? Of ben je benieuwd of je je auto nog voordeliger kunt verzekeren? Kijk dan eens bij de autoverzekeringen van InShared.