begrafenis vergelijken

Op deze manier vergelijk je begrafenisverzekeringen

Op deze manier vergelijk je begrafenisverzekeringen

Met de begrafenisverzekering worden de kosten van jouw begrafenis gedeeltelijk of zelfs helemaal vergoed. Deze verzekering is ook wel beter bekend als een uitvaartverzekering. Hiermee hoeven de nabestaanden niet voor de grote kosten van jouw uitvaart op te draaien. Dit zorgt voor een prettige gedachte dat jouw nabestaanden beschermd worden tegen de financiële gevolgen. Inmiddels heeft al 70 procent van de Nederlanders een begrafenisverzekering afgesloten, maar eigenlijk zou iedereen dit moeten doen.

 

Het afsluiten van een begrafenisverzekering

Als je een begrafenisverzekering wilt afsluiten dan moet je op een aantal aspecten letten. Waarschijnlijk zul je vooral kijken naar de maandpremie aangezien je de goedkoopste uitvaartverzekering wilt, maar het is belangrijk om ook op andere zaken te letten. Denk bijvoorbeeld aan de looptijd van de verzekering, net zoals de verzekeringsvorm. Er zijn namelijk meerdere vormen van een begrafenisverzekering, waarbij niet elke vorm geschikt is voor jou. Natuurlijk is het verzekerde bedrag ook extreem belangrijk, dit bepaalt wat de verzekeraar betaald van de kosten van jouw uitvaart. De begrafenisverzekeringen hebben tevens algemene voorwaarden, vergeet niet dit te lezen. Het is bovendien verstandig om uit te rekenen wat de totale premie van de uitvaartverzekering is. Dit reken je uit door de maandpremie te vermenigvuldigen met de looptijd.

 

De vormen van een begrafenisverzekering

Uitvaartverzekeringen worden in meerdere vormen aangeboden. Je hebt de begrafenisverzekeringen waarbij je de premie maandelijks betaalt, dit zijn de natura verzekering, de kapitaalverzekering en de combinatie verzekering. Daarnaast kun je ook de premie voor de uitvaartverzekering in een keer betalen, dit is de koopsom verzekering. Welke begrafenisverzekering jij kiest hangt helemaal af van jouw voorkeuren. Veel mensen zullen kiezen voor de kapitaalverzekering, maar het kan natuurlijk dat jij een naturaverzekering, een combinatie van deze twee of de koopsom verzekering prefereert.

 

De kosten van een begrafenisverzekering

Als je een begrafenisverzekering afsluit dan zal er gekeken worden naar jouw leeftijd. Dit komt doordat de maandpremie van de verzekering bepaald wordt op jouw leeftijd op het moment van het afsluiten. Ook de hoogte van het verzekeringsbedrag en jouw gezondheidssituatie zal een effect hebben op de premie. Hoe jonger je bent bij het afsluiten van jouw uitvaartverzekering, hoe lager de maandpremie zal zijn. Jongeren kunnen een begrafenisverzekering zo nu en dan voor enkele euro’s per maand afsluiten, terwijl ouderen die 65 jaar of ouder zijn bij de meeste uitvaartverzekeraars niet eens een verzekering kunnen afsluiten. Senioren hebben vaak ook dan alleen een koopsom uitvaartverzekering als optie.