Welke televisie past het beste bij mij?

Een avondje Netflixen, een voetbalwedstrijd kijken met de vrienden of het bingewatchen van jouw favoriete serie: dit gebeurt allemaal op de televisie. Een goede televisie is echter afhankelijk van waarvoor je ‘m wil gebruiken. Maar welke televisie past daar het beste bij en wat zijn de best geteste televisies? Je ontdekt het hieronder.

1. Standaardzenders 

Ben je van plan om alleen het journaal, realityseries en af en toe een keer een film mee te pakken? Oftewel: heb je alleen behoefte aan standaardzenders? Dan is een eenvoudige televisie voldoende. Wanneer je een nieuwe televisie gaat kopen is het wel goed om te benoemen dat je voor 4K moet gaan. Er zijn namelijk steeds meer standaardzenders die hun programma’s in 4K-resolutie gaan uitzenden waardoor je kunt profiteren van de beste kwaliteit. De LG 55NANO816PA is hiervoor een geschikte keuze. 

2. Gamen

Niets is zo vervelend als een traag beeld wanneer je aan het gamen bent. Bij het kopen van een nieuwe gametelevisie is het belangrijk dat je kiest voor een tv met een input-lag van twintig milliseconden of lager. Dit is de vertraging tussen het signaal op jouw gamecontroller en wanneer de televisie dat signaal van de controller ontvangt. Ook een televisie met een 4K-resolutie is aan te raden. Een onscherp beeld is natuurlijk niet prettig tijdens een potje FIFA. Een geschikte game-tv is de LG OLED55C16LA en als klap op de vuurpijl behoort deze tot een van de beste tv’s van 2021.

3. Series en films

Echte filmliefhebbers willen natuurlijk het gevoel van een bioscoop ervaren. En daar hoort een goede televisie bij. Vooral als je vaak streamt is een smart tv een echte must. Op een smart tv kun je namelijk apps downloaden die jou toegang geven tot streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en Disney+. Daarnaast moet de smart tv een goede resolutie hebben, want je wil natuurlijk geen enkel detail van de film missen. Een televisie met een OLED-scherm komt aardig in de buurt van het witte doek in de bios.

4. Sport

Kijk jij regelmatig naar een voetbalwedstrijd of een Formule 1-race? Dan wil je natuurlijk dat de televisie jou niet in de steek laat. Zo moet de televisie een hoge resolutie hebben en de tv moet alle bewegingen snel en goed kunnen weergeven. Je wil immers niet dat je een goal mist. Dit is afhankelijk van de verversingssnelheid. Voor sportwedstrijden is een verversingssnelheid van 100 Hertz perfect. Zo worden er honderd beelden per seconde weergegeven. Als laatst is een brede kijkhoek fijn, vooral wanneer je met een groep vrienden naar een sportwedstrijd gaat kijken. Een top-tv voor de sportfanaten is de LG OLED65G1RLA.

5. Voor erbij

Is de televisie in de woonkamer geclaimd, maar wil jij jouw favoriete programma niet missen? Dan kun je een televisie kopen voor erbij. Zo kun je alsnog in de keuken, slaapkamer of op de zolder ongestoord tv kijken. Als deze televisie een slag kleiner mag zijn dan de tv in de woonkamer, is een model van 32 inch een goede keuze. Deze is groot genoeg voor als je af en toe tv wil kijken. Ook maakt in dit geval de resolutie niet heel veel uit: op een kleiner beeld zal de beeldkwaliteit niet veel verschil maken. Een tv van Finlux of LG is een prima keuze.

6. Designtelevisie

Veel mensen vinden dat de televisie een pronkstuk moet zijn in het interieur, maar er zijn ook een aantal mensen die de televisie een doorn in het oog vinden. Voor deze laatste groep mensen is een designtelevisie een topper. Een designtelevisie herken je aan de dunne randen en de weinige draden die je eenvoudig kunt wegwerken. Hierdoor lijkt het net een schilderij aan de muur. De Samsung QLED 55Q95TC is een voorbeeld van zo’n televisie.