Welke gordijnen passen bij jouw interieur

De meest voorkomende en bekendste raamdecoratie zijn gordijnen. Dit omdat gordijnen vele voordelen hebben en hierdoor erg populair zijn. Er zijn diverse varianten van gordijnen, verschillende transparanten, kleuren en tinten. In deze blog neem ik je mee in de wereld van gordijnen en vertel je meer over de stoffen, opties en voordelen.

Drie verschillende transparanten

Om mee te beginnen, zijn er verduisterende gordijnen. Je ziet verduisterende gordijnen vaak in de slaapkamer, ze verduisteren de hele kamer waardoor jij een ongestoorde nacht kunt maken en uitgerust wakker kunt worden. Een verduisterend gordijn hoeft niet per se een donkere kleur of tint te zijn. Dit omdat de verduisterende stof aan de achterkant van het gordijn zit. Met een maximaal verduister effect zijn verduisterende gordijnen in combinatie met verduisterend rolgordijnen het perfecte duo voor in de slaapkamer.

Dan zijn er ook inbetween gordijnen, beter bekent als de lichtdoorlatende gordijnen. Voor je privacy zijn deze ideaal. Inbetween gordijnen verduisteren niet, maar laten wel licht door. Hierdoor heb je altijd genoeg lichtinval. Je kunt hier niet door heen kijken, daarom zie je deze gordijnen vaak aan de straatkant, zodat mensen niet bij je naar binnen kunnen gluren. Je ziet deze gordijnen regelmatig gecombineerd met jaloezieën of vouwgordijnen.

Dan heb je nog vitrage gordijnen, dit zijn echte sfeermakers en stralen veel warmte en gezelligheid uit. De vitrage gordijnen bestaan uit een transparante stof waardoor je er door heen kunt kijken. Je ziet deze daarom meestal bij mensen met een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin. Deze vitrage gordijnen filteren de felle zonnestralen die naar binnen schijnen en behouden je lichtinval. Voor een chique en sfeervolle uitstraling zijn vitrage gordijnen een erg populaire optie.

Verschillende gordijnen en kleuren

Of je nou gaat voor een verduisterend, inbetween of vitrage gordijn, dat is de moeilijkste keuze niet. Wat een lastigere keuze is, is welke kleur je wilt! Er is een talloos aanbod in kleuren en tinten. Hierdoor is er voor ieder interieur wel een passende combinatie. Ga je voor een wat neutrale kleur zoals zwart, grijs of wit? Of ben je toch op zoek naar een wat levende en opvallendere kleur, een echte eyecatcher. Voor op kantoor of je werkplek is een wat rustigere kleur vaak fijn, hierdoor wordt je niet snel afgeleid en kun je geconcentreerd te werk gaan. Het combineren van gordijnen met andere raamdecoratie is erg populair, hierdoor kun je wat extra spelen met kleuren en tinten.