Verschillende soorten gietvloer

Als je zoekt naar vloeren die uitstraling weten te combineren met praktische eigenschappen, dan zoek je naar een gietvloer, vloercoating of een beton cire vloer. Al deze vloeren hebben buitengewoon veel te bieden, maar zijn toch ook heel erg verschillend. We stellen de vloeren hier nader aan je voor. 

Beton cire is kras- en slijtvast en geschikt voor grond en wand

Wellicht de bij de goegemeente meest onbekende vloer is die van beton cire. De vloer is zowel kras- als slijtvast en geschikt voor op de grond en aan de wand. Een dergelijke vloer wordt in vegende bewegingen aangebracht. Kies je voor deze vloer, dan kies je voor een unieke vloer. Kenmerkend is wel dat beton cire vloeren altijd een bepaalde warmte uitstralen en erg puur zijn. De voordelen van deze vloer zijn legio. De vloer is naadloos en om die reden gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden. Bovendien is de vloer vloeistofdicht en vuilafstotend. Je hebt overigens te maken met een hygiënische vloer die antibacterieel is.

Met een gietvloer kies je voor een duurzame vloer die laag in onderhoud is

Ook de gietvloer is onderhoudsvrij en daarnaast zeer eigentijds. De gietvloer is er in heel veel verschillende kleuren en de vloeren winnen behalve in woningen ook in bedrijfsruimtes nadrukkelijk terrein. De vloer is naadloos. Vuil krijgt daardoor geen kans om zich in voegen of naden te vestigen. Om die reden houd je de gietvloer met behulp van een dweil en een stofzuiger gemakkelijk schoon. Bedrijven die actief zijn binnen de voedingsmiddelenbranche zweren ondertussen vanwege de hygiëne bij deze vloer. Met een gietvloer kies je voor een duurzame vloer. Je kiest voor kwaliteit en functionaliteit en hebt gemiddeld genomen tussen de vijftien en twintig jaar plezier van deze vloer. De vloer kun je omschrijven als een vloer met stevige maar toch flexibele eigenschappen, terwijl de gietvloer daarnaast ook nog eens kras- en slijtvast is. 

Vloercoating en de voordelen van de toplaag

Een gietvloer kun je prima gebruiken in combinatie met vloerverwarming. De vloer neemt snel de temperatuur van de omgeving aan en geldt om die reden als een zeer comfortabele vloer. Bedrijven maken ondertussen meer en meer gebruik van vloercoating. Deze vloer is volledig van epoxy en je ziet de vloer vaker en vaker in zowel bedrijfspanden als winkels en magazijnen, maar zeker ook in fabrieken. Met name de toplaag biedt veel voordelen. Die laag is namelijk bestand tegen vocht en chemicaliën en is vuil- en vetafstotend. 

Gietvloer is de gezinsvloer bij uitstek

Waar vloercoating perfect is voor in bedrijfsruimtes, daar geldt de gietvloer juist als dé gezinsvloer bij uitstek. Als je voor een vloercoating kiest, dan kies je als je een gezin hebt voor een vloer die onderhoudsvriendelijk is, die duurzaamheid uitstraalt en die gemakkelijk in onderhoud is. Daarnaast is het ook nog eens een vloer met een mooie, moderne stijl. Zeker als je met opgroeiende kinderen en huisdieren te maken hebt, is deze naadloze vloer perfect. Vuil laat zich niet vangen in naden en voegen en zo houd je de vloer schoon.