Hoe werkt het wedden op paarden?

In Nederland is het wedden op paarden niet zo populair. Niet zo gek natuurlijk, als je bedenkt dat er in Nederland niet zo heel veel paardenraces gehouden worden. Dit in tegenstelling tot het Verenigd Koninkrijk, waar Engelsen helemaal los gaan met het wedden op paardenraces en de jaarlijkse uitjes naar grote paardenraces zoals Ascot. 

Nederlandse bookmakers

Zou je wel wat geld willen inzetten op een paard tijdens het paardenracen? Dit kan, maar helaas niet bij alle bookmakers. Er zijn een paar Nederlandse bookmakers die dit aanbieden. Dit zijn Zeturf.nl en Runnerz.nl. Zij bieden echt alleen weddenschappen aan welke te maken hebben met paarden. 

Andere bookmakers

Wil je toch ook bij een andere bookmaker wedden op paarden? De volgende buitenlandse bookmakers bieden de beste odds aan voor paardenraces;

  • Neo.bet
  • Betiton
  • Unikrn
  • Vulkanbet

Vele mogelijkheden

Bij het wedden op paarden zijn er vaak verschillende weddenschappen waar je je geld op kunt inzetten. Zo kun je niet alleen wedden op welk paard gaat winnen, maar vaak ook wie nummer 2 of 3 wordt of welke 2 paarden als eerste over de finishlijn komen. 

Verschil To Win en Each Way

Bij paardenraces kun je voor een To Win weddenschap kiezen. Dan kies je voor het paard met de laagste odds en welke volgens de bookmaker dus de grootste kans heeft om te winnen. De kans dat je dan wint is redelijk groot, maar je winst is lager dan wanneer je voor een wat minder goed paard gaat. 

Je kunt ook kiezen voor Each Way. Wanneer het door jou gekozen paard als 1e, 2e of 3e over de finish komt, win je ook! De odds zijn hierdoor wel redelijk laag en je winstmarge is dus ook niet heel erg hoog, maar de kans om te winnen is wel wat groter.