Hoe kies je de juiste provider voor internet & tv?

Er zijn online ontzettend veel pakketten voor internet & tv te vinden. Het aanbod van providers lijkt bijna wel met de dag toe te nemen. Fijn dat er veel keus is, maar het maakt het niet bepaald gemakkelijk om een beslissing te nemen. Want waar let je nog op als het aanbod zo groot is? Hoe kies je een provider die niet alleen bij je past, maar waar je ook nog eens niet te veel hoeft te betalen? Met behulp van de volgende tips moet dit zeker lukken.

Check je postcode online

Voordat je begint met het zoeken naar de juiste provider is het eerst belangrijk om je postcode online te controleren. Doe tegelijkertijd ook de glasvezel check. Glasvezel lijkt het toverwoord op de vraag naar snel internet te zijn en dat is het misschien ook wel. Echter, er zijn nog zeker niet overal glasvezel verbindingen aanwezig. Daarom is het belangrijk dat je eerst controleert of dit al mogelijk is op jouw (nieuwe) adres. Bij het checken van jouw postcode zie je ook direct welke providers hier actief zijn. Zo kun je het enorme aanbod alvast een beetje filteren op relevantie.

Betaal nooit te veel voor internet

Bij het kiezen van een internet- & tv-abonnement speelt internet vaak de grootste rol in het pakket dat wordt genomen. Internet is inmiddels niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. We staan bijna 24/7 in contact met de buitenwereld, genieten van streamingdiensten op tv en genieten van verschillende social media kanalen. Dan zijn er ook nog frequent gamers die eigenlijk de gehele dag door van veel internet gebruik zullen maken. Iedereen gebruikt internet, maar niet allemaal op dezelfde manier. Daarom zal de één meer baat hebben bij een hogere internetsnelheid dan de ander.

Toch lijkt men universeel te kiezen voor een hogere snelheid. Lekker makkelijk en zo weet je in elk geval zeker dat het internet niet tekort schiet. Logisch, maar niet zo verstandig voor je portemonnee. Bedenk goed dat je ook extra moet betalen voor een hogere snelheid. Hoe sneller, hoe duurder. Betaal nooit meer dan nodig is. Bepaal daarom van tevoren hoeveel internet je dagelijks verbruikt. Dit hangt bijvoorbeeld af van de hoeveelheid aangesloten apparaten in huis, je eigen dagelijkse bezigheden, maar ook de grootte van het gezin. Maak eventueel gebruik van de keuzehulp van een provider. Hierbij wordt aan de hand van enkele vragen een advies gegeven. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Wel of geen tv?

Het lijkt misschien heel gewoon om ook direct voor een tv-abonnement te kiezen. Tegenwoordig is dat echter niet meer zo vanzelfsprekend. Steeds meer mensen kiezen voor internet only. Dit komt ook doordat de hoeveelheid streamingdiensten (en de populariteit hiervan) de afgelopen jaren flink is toegenomen. Hierdoor wordt er nog maar weinig lineaire tv gekeken. Bedenk daarom goed of jij behoefte hebt aan gewone tv of dat je al gebruik maakt van verschillende streamingdiensten en enkel internet voldoende is. Zo weet je zeker dat je een pakket kiest dat bij jou past.