Het grote aanbod van streamingdiensten: nodig of overbodig?

De streamingdiensten vliegen je tegenwoordig om de oren. Iedereen is wel bekend met Netflix, Videoland, Disney+, NPO plus en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor ieders wat wils. Het aanbod aan verschillende films, series en documentaires is enorm. In deze blog lees je meer over de verschillende streamingdiensten die worden aangeboden, maar ook hoe je gemakkelijk je streamingdienst op kan zeggen, wanneer je dit wil.

Aanbod streamingdiensten

De kans is groot dat je bij meerdere streamingdiensten een abonnement hebt lopen. Maar als je nu eens kritisch kijkt naar hoeveel tijd je steekt in het gebruik ervan, is het dan nodig om bij meerdere streamingdiensten een abonnement te hebben? In ons drukke bestaan, is er helaas niet altijd zoveel tijd om op je gemak hele seizoenen en documentaire reeks te bekijken. Zeker niet wanneer je bij drie verschillende streamingdiensten een abonnement hebt lopen. Dit is een realistische hoeveelheid van het aantal platforms waar men een lidmaatschap heeft. Streamingdiensten maken het erg toegankelijk om je aan te melden als abonnee. Vaak heb je te maken met een gratis proefperiode van meerdere weken en de prijzen per maand zijn ook niet zo hoog. Daarentegen, als je op een gegeven moment bij meerdere streaming platforms een abonnement hebt, lopen de kosten toch wel weer op. 

Nederlandse streamingdiensten

Nederland kent meerdere populaire streamingdiensten. Videoland, NPO en NLziet zijn afkomstig uit Nederland. Videoland is een video-on-demand dienst van RTL Nederland. Je kunt er verschillende films en (reality)series op bekijken, van Nederlandse bodem. Denk aan Temptation Island, Ex on the Beach en Love Island. Verder zijn er ook verschillende internationale films en series op te zien. Op NPO (Plus) kun je verschillende films en series zien, die behoren tot de NPO. Ook op deze dienst, zijn er naast het standaard aanbod, andere films en series te zien, die afkomstig zijn uit andere landen. Op het online platform NLziet kun je live uitzendingen bekijken van Talpa, RTL en de NPO. Ook kun je er verschillende programma’s op terugkijken. De streamingdiensten Netflix, Amazon Prime Video en Disney+ zijn ook erg populair in Nederland. Deze platforms zijn alleen niet afkomstig uit Nederland. Daarentegen beschikt het aanbod ook over Nederlandse content.

Streamingdienst opzeggen

Ben je er voor jezelf uit welke streamingdiensten overbodig zijn? Dan is het tijd om je abonnement(en) op te zeggen. Videoland opzeggen? Via Xpendy heb je je abonnement zo opgezegd. Zelf opzeggen wordt niet altijd als makkelijk ervaren. Je belandt vaak in lange telefonische wachtrijen, of wanneer je eenmaal een medewerker te pakken hebt, probeert hij of zij je over te halen, het abonnement aan te houden. Dit zijn allemaal dingen waar je natuurlijk helemaal geen zin in hebt. Het is een hoop gedoe en het kost tijd. Gelukkig is er de opzegservice Xpendy, die opzeggen wél gemakkelijk maakt!

Opzeggen via Xpendy

Abonnementen opzeggen regel je gemakkelijk via Xpendy. Of het nu gaat om een streamingdienst, een verzekering of een lidmaatschap bij een sportschool.  Xpendy helpt de consument in zijn of haar opzegging proces. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Op de website van Xpendy selecteer je het gewenste abonnement(en) dat je wil opzeggen. Hierna kom je op de opzeg pagina terecht waarop je je NAW-gegevens invult. Op basis van de ingevulde gegevens wordt er automatisch een opzegbrief gegenereerd. Alle opzegbrieven die bij Xpendy binnenkomen, verzendt Xpendy aangetekend naar het desbetreffende bedrijf. Bedrijven zijn wettelijk verplicht om aangetekende brieven in behandeling te nemen. Hierdoor ben je bij Xpendy altijd gegarandeerd van een succesvolle opzegging.