Gebruik deze tips om te besparen op je autoverzekering

Wij Nederlanders houden er niet van om te veel geld voor iets te betalen. Ook voor een particuliere of zakelijke autoverzekering willen we dus zo weinig mogelijk geld neerleggen. Gelukkig kun je hier zelf relatief eenvoudig voor zorgen. Het besparen op je autoverzekering is zelfs eenvoudiger dan je denkt. Door jaarlijks je verzekering te vergelijken zul je al wat euro’s kunnen besparen, maar dit kun je ook doen door slimme keuzes te maken op het gebied van je dekking, eigen risico en aanvullende verzekeringen. Onderstaand zullen nog meer tips genoemd worden waarmee je ervoor kunt zorgen dat je een goedkope autoverzekering zult hebben. 

Dekking

Je moet regelmatig controleren of je huidige dekking nog wel bij je auto past. Na verloop van tijd zal je vierwieler immers minder waard worden. Op een gegeven moment zal het dan ook beter zijn om de dekking te verlagen. Heb je de auto momenteel WA beperkt casco verzekerd? Na een paar jaar zal het dan beter zijn om het puur WA te verzekeren. Een gloednieuwe auto zul je juist allrisk verzekerd hebben, dat is niet meer dan logisch. Toch zal het voertuig na een paar jaar zoveel gedaald zijn in waarde dat een allrisk dekking niet meer loont. Het is dan dus verstandig om je autoverzekering te veranderen naar een WA (beperkt casco) dekking. Dit zal zorgen voor een flinke besparing op je premie.

Jaarlijkse check

Het werd net al even genoemd, door jaarlijks kritisch naar je autoverzekering te kijken zul je tevens flink wat geld kunnen besparen. Dit is nodig doordat je eigen situatie verandert. Je auto wordt immers ouder, terwijl je mogelijk ook minder kilometers rijdt en meer schadevrije jaren hebt. Daarnaast zullen de premies en voorwaarden van de polissen ook elk jaar veranderen. Je moet dus elk jaar even checken of je huidige autoverzekering nog altijd de best passende en goedkoopste optie is. Dit doe je door simpelweg je autoverzekering te vergelijken, wat je eenvoudig kunt doen met behulp van allerlei sites. Dit zal je helpen om te besparen op je polis, wat het geval is als je een autoverzekering tegen een voordeligere premie kunt vinden.

Per jaar betalen

Daarnaast kun je ook geld besparen door je autoverzekering per jaar te betalen. Je zult dan dus niet maandelijks de premie hoeven te betalen, in plaats daarvan betaal je al deze bedragen in één keer. Dat is dus een forse investering naar alle waarschijnlijkheid, maar het zal er wel voor zorgen dat je dan wat geld kunt besparen. Het is verstandig om deze tip alleen toe te passen als je genoeg geld hebt om de autoverzekering in één keer te kunnen betalen. Je zult dan direct af zijn van de premie, terwijl je bij de meeste verzekeraars ook nog korting zult krijgen. Bovendien zul je hoe dan ook besparen op de administratiekosten, het scheelt dus sowieso wel wat euro’s.

Aanvullende verzekeringen

Het liefst verzekeren we ons voor alle mogelijke risico’s. Toch is dit niet altijd verstandig. Je moet er namelijk voor zorgen dat je je niet dubbelop verzekert, wat zonde van je geld is. Bij aanvullende autoverzekeringen komt dit helaas nog wel eens voor. Bij je rechtsbijstandsverzekering heb je bijvoorbeeld naar alle waarschijnlijkheid al een dekking voor verkeer. Je moet dit dus goed onderzoeken voordat je een aanvullende autoverzekering afsluit. Een slimme keuze kan hierbij zeker zorgen voor een besparing. Heb je geen rechtsbijstandsverzekering? Dan kan het wel verstandig zijn om rechtsbijstand bij je auto af te sluiten. Dit geldt ook voor pechhulp, wat overbodig zal zijn als je al verzekerd bent via je merkdealer.