Een gietvloer of woonbeton?

Op het eerste gezicht kunnen de gietvloer en de vloer van woonbeton vrij veel van elkaar weg hebben. Beide soorten vloeren zijn ontzettend populair en geen van de vloeren heeft naden. Online valt er ontzettend veel te lezen over de deze soorten vloeren, maar het is niet altijd duidelijk wat nu precies het verschil is. Ben jij benieuwd naar welke vloeren het meest geschikt zijn voor jou? Of ben je simpelweg benieuwd naar de verschillen tussen de vloeren? Dan kun je hieronder meer over deze twee vloeren lezen.

Wat is een gietvloer precies?

Een gietvloer is een vloer die gegoten wordt. Neem bijvoorbeeld een vloer van epoxy giethars. De vloer van dit materiaal kan in vrijwel iedere kleur gemaakt worden. Heb je een kleur vloer in gedachten die je nog nooit ergens anders hebt gezien? De kans is groot dat men een gietvloer in die kleur kan leggen! Over het algemeen is een gietvloer ongeveer 0,4 tot 0,8 centimeter dik. Dit type vloer is waterdicht en absorbeert dus geen water. Hierdoor is dit type vloer ook ideaal voor gezinnen met kinderen en voor in de badkamer bijvoorbeeld.

De eigenschappen van woonbeton

Nu je een beter beeld van de gietvloer hebt, wordt het tijd om ook even de eigenschappen van woonbeton op te sommen. Dit type vloer is niet in iedere kleur te verkrijgen. Er zijn diverse kleuren waar je uit kunt kiezen, maar je hebt niet zoveel keuze als met een gietvloer. Dit type vloer wordt bovendien niet gegoten, maar gestort. Daar zit ook weer verschil in. Woonbeton heeft een meer natuurlijke look. Dit type vloer heeft een dikte van meerdere centimeters. De vloer van woonbeton is dus aanzienlijk dikker dan de gietvloer. Een groot voordeel van woonbeton is dat dit type vloer krasvast en slijtbestendig is.

Welke vloer is beter?

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen welke vloer precies beter is. Dat is namelijk van allerlei verschillende factoren afhankelijk en is bovendien een kwestie van smaak. Het is daarom aan te raden om de eigenschappen van de twee vloeren goed met elkaar te vergelijken. Je kunt op basis daarvan bepalen welke vloer nu het meest geschikt is voor jou. Daarnaast kan het een goed idee zijn om de prijzen van de vloeren met elkaar te vergelijken. Wanneer de verschillen erg groot zijn, kan dat een reden zijn om voor de goedkoopste vloer te kiezen.

Hoe zit het met de prijzen?

De gietvloer prijs is, net als de prijs voor woonbeton, moeilijk te bepalen. De prijzen van de vloeren zijn namelijk per aanbieder verschillend. Daarom is het ook belangrijk om verschillende vloerenbedrijven met elkaar te vergelijken. Zo kun je bepalen door welk bedrijf je de vloer het best kunt laten storten of gieten. Overigens is niet alleen de prijs zeer belangrijk, maar is het ook van belang dat je voor kwaliteit kiest. Daarom kun je de bedrijven het best ook op basis van kwaliteit vergelijken. De kwaliteit is vooraf natuurlijk moeilijk te beoordelen. Daarom is het verstandig om recensies door te lezen.