Drie manieren om je opleiding te vergelijken voor je kiest

Je hebt besloten om een opleiding te volgen. Vervolgens zoek je daarbij de ideale opleider. Er zijn echter veel instituten om je bij aan te melden. We geven daarom 3 tips om een effectieve vergelijking samen te stellen en om de beste keuze te maken.

Lees de reviews

Met de komst van het internet krijgen mensen de mogelijkheid om hun mening te verkondigen aan een grote groep. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven ontstaan die de mogelijkheid overhandigen om een reactie achter te laten op hun website. Dit is voor jou de perfecte kans om te kijken wat oud-studenten vinden van onder andere de lesinhoud, de docenten en of ze een inschrijving aanraden.

Het aantal geslaagden

De kwaliteit van opleiding blijkt uit het aantal geslaagden. Want een groep studenten kent altijd afvallers en mensen die verschijnen op de diplomering. Deze verhouding geeft aan in welke mate de lessen inspireren, de toetsen te doen zijn en de opdrachten voortgang brengen. Daaruit volgt een positieve of negatieve trend, aangezien een opleidingscentrum met weinig gediplomeerden minder aanmeldingen ontvangt dan het jaar ervoor.

Bovendien vraag je het slagingspercentage makkelijk op door het te googelen. Daarna zie je een verslag over een jaargang en wijst de inhoudsopgave het exacte paginanummer aan. Let daarnaast ook op hoe de directie omgaat met het stapbudget omdat je met deze financiële mogelijkheid minder lesgeld hoeft te betalen.

Hoe staat een opleider bekend

De laatste stap die je zelf kunt ondernemen is het onderzoeken hoe kranten, programma’s, bladen en de overheid spreken over een opleider. Als de berichten een positieve toon bevatten, kun je concluderen dat een organisatie een goede beoordeling heeft in de verslagen.

We raden verder aan om ook de uitzendingen van het tv-programma Radar te bekijken. De makers nemen namelijk klachten onder de loep en stellen vragen aan de betrokkenen. Kortom: door hun werk krijg je een compleet beeld over de geschiedenis van een lesorganisatie.

Tot slot willen we zeggen: begin met de tips, verzamel zoveel mogelijk informatie, reageer op recensies en je schrijft je vanzelf in voor een opleiding die je goed begeleid naar een nieuwe fase in je leven. Het onderwijsniveau is in ons land over algemeen hoog namelijk, waardoor je binnen mum van tijd begint aan de perfecte opleiding.