Dit is waarom vergelijken loont

Met de stijgende energieprijzen zitten er steeds meer mensen met de handen in het haar. Het kan dus verstandig zijn om in deze tijd van het jaar extra kritisch te kijken naar de prijs die jij betaald voor een kuub gas of een kWh stroom. Omdat het nog altijd enorme verschillen zitten in de tarieven tussen de verschillende energieleveranciers, is het dus zeker de moeite waard om dit periodiek te checken. Dit geldt overigens niet alleen voor de energieprijzen, maar ook voor tal van andere vaste lasten die we iedere maand zien terugkomen. Om je een idee te geven waarom vergelijken zeker loont, hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Jaarlijks stappen er honderdduizenden mensen over van zorgverzekeraar

Waar je met je energiecontract op ieder gewenst moment mag overstappen, mits je natuurlijk geen contract meer hebt, geldt dit voor de zorgverzekering niet. Je mag namelijk maar één keer per jaar overstappen. Dit kan aan het einde van het jaar. Alle verzekeraar zijn verplicht om voor 12 november de nieuwe premies bekend te maken. Dat wil zeggen dat je vanaf dat moment dus exact weet waar je het volgende jaar aan toe bent. Dit is dus ook direct een goed moment om de verschillende zorgverzekeraars via de zorgvergelijker met elkaar te vergelijken. Zo kan het heel goed zijn dat je uiteindelijk beter af bent bij een andere verzekeraar, dan wanneer je bij je huidige blijft zitten.

Neem je autoverzekering ook onder de loep

Wanneer we een nieuwe auto aanschaffen, dan is het logisch dat we deze allrisk verzekeren. We willen natuurlijk niet zelf voor de eventuele kosten opdraaien wanneer er iets gebeurt. Toch blijkt dat een groot deel van de mensen gedurende de periode dat de jaren verstrijken hun auto allrisk verzekerd houden, terwijl de waarde van de auto dit na enkele jaren vaak niet meer rechtvaardigt. Daarbij komt ook dat er ook regelmatig interessante aanbiedingen voorbij komen wanneer je overstapt. Ook betreden er eens in de zoveel tijd ook nieuwe verzekeraars de markt, waardoor het goed is om jezelf aan te wennen ieder kwartaal of ieder half jaar je autoverzekering eens opnieuw onder een vergrootglas te houden.

Internet en televisie

We kunnen tegenwoordig natuurlijk niet meer zonder internet en vaak ook niet zonder televisie. Waar het ‘normale’ televisie kijken steeds minder wordt, wordt het streamen via de verschillende diensten zoals Netflix en Videoland natuurlijk alleen maar populairder. Om goed te kunnen streamen heb je een stabiele en ook snelle internetverbinding nodig. Wanneer je nog steeds een abonnement hebt die je inmiddels al flink wat jaren hebt, is het dus verstandig om eens om je heen te kijken. Zo kan het zijn dat jij nog op een DSL verbinding zit, terwijl je allang de mogelijkheid hebt om over te gaan op glasvezel. Doe dus eerst eens een postcode check om te achterhalen wat er op jouw adres mogelijk is en bekijk dan wat de mogelijkheden bij je huidige provider zijn en wat een ander je te bieden heeft.