Zakelijke lening 2

De aanvraag van een zakelijke lening

Financiers staan er om bekend om niet zomaar een zakelijke lening te verstrekken. Wanneer je een financier hebt gevonden die bereid is om jou geld te lenen voor jouw bedrijf, dan moet je bij die financier de zakelijke lening aanvragen. Maar hoe zorg je ervoor dat het aanvraagproces goed verloopt? Hiervoor moet je de financier de juiste vragen stellen.

Hoelang duurt het aanvraagproces?
Je wilt als ondernemer natuurlijk snel weten of je in aanmerking komt voor een zakelijke lening of niet. Daarnaast heb je het geld misschien ook op korte termijn nodig. Zorg er in ieder geval voor dat je vraagt hoelang het aanvraagproces van de financier duurt. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan. Er zijn namelijk financiers die je pas na een aantal weken of maanden pas laten weten waar je aan toe bent. Maar er zijn ook financiers die jou het geld binnen een dag al over kunnen maken. Een keerzijde hiervan is dat snelle financiers vaak een hogere rente of meer aanvullende kosten rekenen. Bedenk van te voren dus goed of je het geld op korte termijn nodig hebt.

Welke gegevens heb ik nodig om een zakelijke lening af te sluiten?
De financier van de zakelijke lening heeft natuurlijk verschillende gegevens van jou nodig. Het is aan te raden om vooraf na te vragen welke gegevens er nodig zijn voor de aanvraag van een zakelijke lening. Zo kan jij meteen beginnen met het verzamelen van alle benodigde gegevens. Wanneer je het geld snel nodig hebt, bespaar je op deze manier veel kostbare tijd. Soms is het voldoende wanneer de financier enkele bedrijfsgegevens heeft, maar er zijn echter ook financiers die vragen naar jaarverslagen en andere financiële gegevens. Het verschilt dus welke gegevens de financiers van zakelijke leningen nodig hebben, vraag dit van te voren na om tijd te besparen.

Een zakelijke lening zonder bkr
Het Bureau Krediet Registratie, ook wel BKR genoemd, houdt bij welke kredieten consumenten afsluiten. Zo kan er worden voorkomen dat consumenten leningen afsluiten die te achteraf te hoog blijken. Wanneer het gaat om zakelijke leningen is het zo dat niet iedere zakelijke lening bij het BKR wordt geregistreerd. Waarom gebeurt dit niet? Een zakelijke lening voor je bedrijf kan invloed hebben op de hypotheek die je eventueel later wilt afsluiten of iets dergelijks. Het is dus handig om te weten of jouw zakelijke lening in het BKR wordt geregistreerd.