4 tips om duurzamer door het leven te gaan!

4 tips om duurzamer door het leven te gaan!

Er gaat geen dag voorbij dat het milieu, klimaat en duurzaam leven niet in het nieuws zijn. Benieuwd wat jij zelf kunt doen voor een duurzamere maatschappij? Wij geven je vier tips!

Tip 1: Voeding

Iets waar je elke dag mee te maken hebt is voeding, dit is gelijk al een punt waar je flink op kunt verbeteren. Minder vlees eten, het klinkt vrij standaard maar het is echt zo. Probeer daarnaast restjes eten minder snel weg te gooien. Wanneer je iets over hebt kun je dit invriezen zodat je er op een later moment nog weer van kan genieten én het scheelt je een avond koken. Doe tijdens het kokende deksel op de pan, zo zorg je voor twee tot drie keer minder energieverbruik!

Tip 2: Dagelijkse bezigheden

Ook tijdens je dagelijkse bezigheden in huis kun je stevig verduurzamen. Zet de verwarming een graadje lager. Naast het feit dat dit beter is voor het milieu, is het ook nog eens goedkoper. Doe geen onnodige wasjes, maar wacht tot de wasmachine volledig gevuld is en doe het anders eens met de hand. Gebruik wanneer de was eenmaal klaar is geen droger, maar hang het uit en laat het drogen.

Tip 3: Elektronische apparaten

De meeste energie bespaar je door elektronische apparaten uit te zetten. Zet alle computers en schermen uit als je na een lange werkdag je werkruimte verlaat en doe voordat je gaat slapen je telefoon uit. Een stekkerdoos kan erg handig zijn, zo zet je in één handomdraai alle gekoppelde apparaten uit of aan.

Tip 4: Geschikte raamdecoratie

Raamdecoratie draagt erg bij aan het isoleren van de woning. Shutters zijn erg stijlvol en populair, deze binnenluiken passen perfect binnen een landelijk of Scandinavisch interieur. Met plissegordijnen of overgordijnen wordt de woning ook erg goed geïsoleerd!

Wat ga jij doen om bij te dragen aan een beter milieu?